2023 Ardèche

In 2023 komen we in het echte Zuid-Frankrijk en met deze 250 kilometer erbij nadert Corsica met rasse schreden. Vanuit Saint Flour loopt de GR4 eerst vijf dagen door de Margeride, een bergachtige en dunbevolkte streek tussen de hoge bergen van de Cantal en de wat lagere bergen van de Ardèche. We kruisen hier de meest belopen route naar Santiago de Compostella en houden onze eerste rustdag in het gehucht Sainte Eulalie waar we een bizonpark bezoeken. Drie dagen later volgt in Langogne de tweede rustdag en bezoeken we pelgrimsoord Le-Puy-en-Velay.

Nu volgen vijf dagen met zo mogelijk nog minder bevolking. Het gaat hier door het regionale natuurpark Monts d'Ardèche, waar we tweemaal in een herberg zullen eten en overnachten. We komen nu in het toeristische Chassezac en Ardèche dal en houden onze derde rustdag in toeristische hotspot Vallon Pont d'Arc, waar we ook een stukje zullen kanoën.

De laatste drie dagen gaan over het droge plateau ten zuiden van de Gorges d'Ardèche. We eindigen in het Rhône-dal en zijn dan nog maar 400 wandelkilometers van ons eindpunt op Corsica: Het standbeeld van Pasquale Paoli in Corté.

 

 >>>  Detail overzicht met B&B's  <<<