2022 (1) Auvergne

Na 2 jaar rust door Corona en fysieke ongemakken gaan we weer verder! Dat wordt wel iets anders dan eerder: we gaan namelijk met 2 auto's waardoor Marion per dag kan kijken hoeveel ze meeloopt. Het houdt ook in dat we niet meer met volle rugzak en klein tentje gaan lopen, maar met een dagrugzakje omdat we de grote tent op campings opzetten.

Op de laatste dag van onze vorige tocht zagen we de Puy de Dome al voor ons liggen en dat is pas het begin. De GR4 gaat over de meest bekende en hoogste 'puys' van de Auvergne, dus na de Puy de Dome volgen al snel de Puy de Lassolas, Puy de la Vache en andere hele of halve kraters. Goed voor 230 kilometer wandelen met veel stijgen en dalen, en mooie uitzichten.

Na vijf dagen lopen houden we onze eerste rustdag bij het kuuroord le Mont-Dore. Dat ligt aan de voet van de Puy de Sancy, met 1885 meter de hoogste berg van de Auvergne. Er wordt hier ook wintersport beoefend en aan de andere kant van het Sancy gebergte komen we door het ski-dorp Super-Besse. Van hier tot het volgende hoge gebergte (Cantal) zijn het vooral lege plateau's van 1000m. hoogte. Bij Cheylade houden we onze tweede rustdag.

Na de Puy Mary volgen twee echte hooggebergte tochten door de Cantal met zelfs een stuk klimmen bij Breche de Roland en de rotskegel Plomb du Cantal. Na nog een laatste laatste rustdag in Murat eindigen we na een lange afdaling in Saint Flour, een op de rand van een plateau gelegen stadje tussen de Auvergne en Ardèche in. Tegen het einde van de zomer komen we hier terug voor onze tocht door de Ardèche.

 

 >>>  Detail overzicht met campings <<<