2022 Auvergne

Na 2 jaar rust door Corona en fysieke ongemakken zijn we weer verder gegaan. Dat was wel iets anders dan eerder: we gingen namelijk met 2 auto's waardoor Marion per dag kon kijken hoeveel ze meeliep. Het hield ook in dat we niet meer met volle rugzak en klein tentje liepen, maar met een dagrugzakje omdat we de grote tent op campings opzetten.

Op de laatste dag van onze vorige tocht zagen we de Puy de Dome al voor ons liggen en dat was pas het begin. De GR4 ging over de meest bekende en hoogste 'puys' van de Auvergne, dus na de Puy de Dome volgden al snel de Puy de Lassolas, Puy de la Vache en andere hele of halve kraters. De hele tocht was goed voor net geen 200 kilometer wandelen met veel stijgen en dalen, en mooie uitzichten.

Na zes dagen lopen hadden we onze eerste rustdag bij Lac Chambon, vlakbij Murol waar we het kasteel hebben bezocht. Murol ligt bij het Sancy gebergte, na de Puy de Dome en omliggende vulkanen het tweede gebergte deze tocht. Hier wordt ook wintersport beoefend en aan de andere kant van het Sancy gebergte kwamen we door het ski-dorp Super-Besse. Van hier tot het volgende hoge gebergte (Cantal) waren het vooral lege plateau's van 1000m. hoogte. Hier hebben we ook het toeristische stadje Salers bezocht.

Bij le Claux hadden we onze tweede echte rustdag. Ongepland, maar noodzakelijk vanwege draaiduizelingen van Marion. Nadat twee dagen later hierdoor weer een rustdag moest worden ingelast, was duidelijk dat we ons geplande einddoel St. Flour niet meer konden halen. Gelukkig hebben we in stralend weer de laatste twee tochten toch nog grotendeels samen kunnen lopen. Dat waren twee echte hooggebergte tochten door het derde gebergte: de Cantal. We hebben daar zelfs een stuk moeten klimmen bij Breche de Rolland en kwamen door een tweede ski-dorp (Super-Lioran). We hebben afgesloten bij de fontein van Albepierre, waar we volgend jaar hopen op de gebruikelijke manier door te gaan.

 

  >>>  Verslag van dag tot dag  <<<  

  >>>  Alle foto's  <<<  

 >>>  Detail overzicht met campings  <<<