2019 (1) Loire

Van alle tochten was dit wel de meest culturele. Het Loire dal staat bekend om zijn kastelen, maar er liggen ook nog mooie steden, kerken en kloosters. Daarnaast natuurlijk nog wijngaarden en champignonkwekerijen.

We zijn begonnen in het kleine stadje Mayet en al direct na 1 dag lopen over de GR36 kwamen we bij het eerste grote kasteel: La Lude. Een paar dagen later door vrij vlak bos-en landbouw gebied bereikten we Saumur. Ook daar lag een groot kasteel en hebben we Champagne-achtige wijn geproefd in een wijnkelder. Na een rustdag volgden we de Loire over de GR3 naar Chinon. Dit was echt het hoogtepunt van de tocht: een enorm sfeervolle stad, met een deels ruïne-kasteel boven op het plateau. Goed voor onze tweede rustdag.

Na een hele dag bos bereikten we het volgende bekende kasteel, dat van Azay-le-Rideau. Dit ligt aan de Indre, die we vanaf hier stroomopwaarts zijn gaan volgen over de GR46. In eerste instantie was het Indre-dal nog redelijk druk bevolkt, na een paar dagen kwamen we in het lege hart van Frankrijk. Niet echter voordat we de stad Tours hadden bekeken.

Ons eindpunt van deze tocht lag in Loches bij het laatste grote Loire-dal kasteel. Later dit jaar gaan we hier verder langs de Indre richting de Auverge.

  >>>  Verslag van dag tot dag  <<<  

 >>>  Alle foto's  <<<

 >>>  Detail overzicht met B&B's  <<<