Voorbereiding

Een wandeltocht als deze kost behoorlijk wat voorbereiding. Allereerst moet de totale route worden uitgezocht. Daar zijn ontelbaar veel mogelijkheden voor. Onze geplande Ierland - Corsica tocht is met de volgende criteria vastgesteld:

  • Alleen bewegwijzerde en gedocumenteerde wandelpaden. Dat scheelt zoekwerk en bovendien lopen dit soort paden langs de interessantste punten in een regio.
  • De overtochten per boot zijn onderdeel van de totale tocht, dus lopen tot de vertrekhaven, dan de overtocht en vanuit de aankomsthaven weer direct verder lopen.
  • Nederland, België en Noord-Frankrijk zoveel mogelijk mijden, want dat kennen we al te goed en is ook niet bijster interessant.
  • De Alpen vermijden, omdat tegen de tijd dat we daar zijn aanbeland, we al aardig op leeftijd zijn.

 Dit heeft geresulteerd in mooie route, die hier is beschreven. 

Vervolgens kost het uitzoeken van materiaal, kleding en eten veel tijd. Het is een puzzelen om zo weinig mogelijk gewicht mee te nemen, maar toch genoeg spullen te hebben om comfortabel in alle weersomstandigheden te kunnen lopen en slapen. We willen en kunnen niet elke nacht in een B&B of hotel slapen, dus de tent (én slaapzak én matje) gaan mee. Hier onze selectie van materiaal, kleding en eten.

Elk jaar wordt vervolgens de route in detail uitgezocht, worden de etappes ingedeeld, overnachtingsplekken vastgelegd en het transport heen en terug geregeld. Deze detailplanning voor de volgende tocht staat hier.

En tenslotte natuurlijk is het natuurlijk vooraf zoveel mogelijk wandelen, al dan niet met rugzak.