2023 (2) Vaucluse

Onze een-na-laatste tocht gaat door de noordelijke Provence met meerdere bekende touristische trekpleisters waaronder ons hoogste punt gedurende die 3600 km.: de Mont Ventoux. We beginnen echter nog in de Ardeche en wijken de eerste dag af van de GR4 om onder in de kloof op een bivakplaats te overnachten (als het water laag genoeg staat om door de Ardeche te waden). Ook de volgende dag volgen we de ruige route onder in de kloof. Na drie dagen nemen we de bus naar Orange met het Romeinse amfitheater voor de eerste rustdag.

De volgende drie dagen brengen ons over de GR4 tot Malaucene aan de voet van de Mont Ventoux. De rustdag die we daar houden besteden we aan Vaison la Romaine, weer zo'n plek met Romeinse bouwsels. Voor de Mont Ventoux zijn 3 dagen gepland: in twee dagen omhoog en één omlaag. In Saint Christol d'Albion hebben we onze laatste rustdag en van daaruit bezoeken we Colorado Provencal, oude okermijnen die eruit zien als de Grand Canyon in Colorado.

In het laatste blok van drie dagen passeren we de canyon van Oppedette, het provencaals dorp Cereste en gaan we over een uitloper van de Luberon over de GR9 naar ons eindpunt: de brug over de Durance bij Mirabeau. Nu resten nog maar 217 kilometer tot ons eindpunt.

 

 >>>  Detail overzicht met B&B's  <<<