2023 (2) Vaucluse

Onze een-na-laatste tocht ging door de noordelijke Provence met meerdere bekende touristische trekpleisters waaronder ons hoogste punt gedurende die 3600 km.: de Mont Ventoux. We begonnen echter nog in de Ardeche en weken de eerste dag af van de GR4 om onder in de kloof op een bivakplaats te overnachten. Het water stond gelukkig laag genoeg om door de Ardeche te waden. Ook de volgende dag volgden we de ruige route onder in de kloof. Na drie dagen hebben we de bus genomen naar Orange met het Romeinse amfitheater voor de eerste rustdag.

De volgende drie dagen brachten ons over de GR4 tot Malaucene aan de voet van de Mont Ventoux. De rustdag die we daar hebben gehouden is besteed aan Vaison la Romaine, weer zo'n plek met Romeinse bouwsels. We hebben 3 dagen gedaan over de Mont Ventoux: in twee dagen omhoog en één omlaag. In Saint Christol d'Albion was onze laatste rustdag en van daaruit hebben we Colorado Provencal bezocht: oude okermijnen die eruit zien als de Grand Canyon in Colorado.

In het laatste blok van drie dagen passeerden we de canyon van Oppedette, de resten van het bijzondere  Prieuré de Carluc en gingen we over een uitloper van de Luberon over de GR9 naar ons eindpunt: de brug over de Durance bij Mirabeau. Nu resten nog maar 217 kilometer tot ons eindpunt.

 

  >>>  Verslag van dag tot dag  <<<  

  >>>  Alle foto's  <<<  

 >>>  Detail overzicht met campings  <<<