2016 (2) Offa's Dyke

Tijdens onze tweede tocht in 2016 hebben we na 2 dagen noordkust van Wales het beroemde "Offa's Dyke Path". Dit pad volgt de wal die rond 700 door koning Offa op de grens van Wales en Engeland is aangelegd en hoort bij de mooiste wandelpaden van Groot-Brittanië. Het was een mooie en gevarieerde, en ook wel zware tocht. Deze route bevat namelijk niet alleen veel heuvels van 400-500 meter hoog, het pas is ook bekend vanwege zijn vele trappetjes tussen de weilanden. Het waren iets meer dan 250 kilometer in twee en een halve week: 13 wandeldagen en 3 rustdagen. Met gemiddeld 500 meter stijgen en evenveel dalen per dag.

De rustdagen zijn besteed aan het kasteel van Rhuddlan, waar we een apartement met bubbelbad hadden;-), aan het toeristenstadje Llangollen en tenslotte het Powis landgoed en landhuis bij Welshpool. Ons eindpunt lag deze keer net in Engeland, in het stadje Hay-on-Wye. Dit stadje wordt ook wel de hoofdstad van de boeken genoemd en heeft meer dan 30 (tweedehands) boekenwinkels. In 2017 zullen we hier verder gaan naar Stonehenge en Portsmouth om de oversteek naar Normandië te maken.

Zoals altijd hebben we om de 2-3 dagen binnen (B&B's) overnacht en de rest in de tent. Dat was 2x vrij kamperen en de rest op campings of achter een pub of boerderij.

 >>>  Verslag van dag tot dag  <<< 

 >>>  Alle foto's  <<< 

Omdat we ons fototoestel zijn kwijtgeraakt op de terugreis, hebben we van deze tocht geen eigen foto's, maar komen ze van internet.

 >>>  Detail overzicht met B&B's  <<<