2018 (2) Normandie-Maine

Ook de tweede tocht van 2018 was 300 km. en daarmee is het totaal op 2150 km. gekomen. De tocht ging voor het grootste deel door het grote Parc Regional Normandie-Maine dat vooral uit bossen en boerenheuvelland bestaat met hier en daar wat rotspartijen: een beetje lage Ardennen (hoogste punt 416m.). Er liggen ook een aantal mooie plaatsen in dit park: de middeleeuwse stad Domfront, het kuuroord Bagnoles de l'Orne en Carrouges met haar grote kasteel, waar we de eerste rustdag hebben gehouden.

Vanaf daar zijn we naar het zuiden afgebogen, waarbij we in het ruigste deel van het parc kwamen: de Alpes Mancelles met een diep dal, rotsen en het 'berg'dorpje St. Ceneri le Gerei. Bij Sillé le Guillaume hadden we de tweede rustdag, vooral om bij te komen van de enorme hittegolf.

Door het Sarthe dal ging het dan naar Le Mans waar we de laatste rustdag hebben besteed aan deze stad met zijn kathedraal, vakwerkhuizen, stadsmuren en auto-circuit (die laatste hebben we niet bezocht). Tenslotte volgden nog drie dagen lopen door rustig landbouw/bosgebied zonder veel bijzonderheden. Zo naderen we de Loire waar in 2019 onze tocht verder gaat.

  >>>  Verslag van dag tot dag  <<<  

 >>>  Alle foto's  <<<

 >>>  Detail overzicht met B&B's  <<<