2024 Ste. Baume & Corsica

De laatste van onze 15 tochten naar Corsica. Eerst hebben we nog 120 km. in de zuidelijke Provence gelopen: De eerste drie dagen gingen naar en over het uiterst woeste Sainte Victoire gebergte. In Puyloubier hadden we onze eerste rustdag om daar van bij te komen en hebben we ook het te drukke Aix-en-Provence bezocht. De volgende vier dagen gingen naar en over het Sainte Baume gebergte en brachten ons naar havenstad Toulon, waar we de nachtboot naar Corsica hebben genomen.

Op Corsica zijn we in Bastia aangekomen en 's middags naar Ile-Rousse gegaan, waar we ruwweg het onbekende sentier Ile-Rousse - Corté hebben gevolgd. Die gaat via de dunbevolkte Tartagine naar het bergdorp Asco, waar we een rustdag hebben ingepland voordat we over de Bocca di Serra Piana naar Calacuccia zijn gegaan. Dat zijn bij elkaar bijna 3000 hoogtemeters, er zijn geen huizen of voorzieningen en het pad wordt weinig belopen. We hebben dus vrij gekampeerd in de buurt van de pas en 2 dagen niemand gezien.

Ook in Calacuccia hebben we een echte rustdag gehouden, voordat we met de laatste twee etappes naar Corté begonnen. Deze liepen samen met de Mare a Mare Nord. Het ging opnieuw over een pas (Bocca a l'Arinella van 1592m. hoog) en tenslotte door het Tavignano dal naar de meest Corsicaanse plaats: Corté. We he daar geheel volgens plan bij het standbeeld van Pasquale Paoli, de leider van Corsica die de Genuezen min of meer heeft verslagen en uiteindelijk heeft meegemaakt dat de Fransen het van Genua kochten. Ons avontuur van net geen 200 dagetappes zit erop!

 

  >>>  Verslag van dag tot dag  <<<  

  >>>  Alle foto's  <<<  

  >>>  Detailoverzicht met overnachtingsadresssen  <<<