2016 (1) Dublin & Anglesey

Met deze tocht hebben we Ierland verlaten en zijn we aanbeland in Wales. We hebben bijna 250 kilometer gewandeld in twee weken: 13 wandeldagen en 2 rustdagen. Die rustdagen werden besteed aan Dublin en aan Penrhyn Castle, een enorm kasteel bij Bangor. 

We zijn begonnen in Glendalough waar we vorige zomer eindigden en hebben toen nog drie dagen gelopen naar Dublin door het nationale park Wicklow Mountains. Na de Dublin rustdag zijn we met de veerboot overgestoken naar Holyhead in Wales, waar we langs de kust van de Isle of Angelsey naar het vasteland van Wales zijn gelopen. We hebben eerst een klein stukje zuidkust gevolgd vanwege de mooie rotspunt met vuurtoren bij South Stack, de rest ging over zeker zo mooie maar veel rustiger noordkust. Na de oversteek naar het vasteland van Wales en de rustdag bij Bangor, hebben de noordkust verder gevolgd over de uitlopers van Snowdonia, het hoogste gebergte van Groot-Britannië. Via het kasteelstadje Conwy en om het schiereiland Great Orme heen kwamen we zo terecht in ons eindpunt Llandudno, een grote en drukke badplaats. Ons eindpunt lag daar midden op de boulevard met uitzicht op de pier.

Zoals gebruikelijk hebben we om de 2-3 dagen binnen geslapen (AIRBNB in Dublin, een B&B en wat hotels) en de rest in de tent. Dat was in Ierland nog vrij kamperen en in Wales op campings.

 >>>  Verslag van dag tot dag  <<< 

 >>>  Alle foto's  <<< 

 >>>  Detail overzicht met B&B's  <<<