Over ons

Afgelopen jaren zijn we haast verslaafd geraakt aan onze wandelingen in de Ardennen, waar we al bijna 2000 Grande Randonnee kilometers hebben gelopen. Een uurtje rijden vanuit Limburg waar we wonen en dan 20 kilometer wandelen in het mooie laaggebergte waar ook nog Frans wordt gesproken; dat voelt als een korte vakantie. Wandelen is een soort meditatie, met als extraatje dat we ook nog veel van de natuur zien.

Steeds vaker zijn we ook hele weekenden gaan lopen, naast een groeiend aantal bergwandelingen tijdens onze kampeervakanties op Corsica en in de binnenlanden van Spanje. Corsica is een verhaal apart: Rob is er ondertussen 14x geweest en het is echt zíjn eiland geworden. De combinatie van hooggebergte en Mediterraanse sfeer trekt hem erg aan. Na een aantal tochten op Corsica met zijn zoon en met zijn dochter heeft hij in 2013 Marion kunnen overhalen om daar de eerste echte trektocht samen te houden. Het was zo mooi, dat er een vervolg moest komen. Rob is trouwens jarenlang fanatiek lid van Corsica-Prikbord geweest, toen nog Nederlands beste informatiebron over Corsica.

Marion's passie ligt juist op de Britse eilanden. Ondertussen is ze al diverse keren in Ierland, Noord-Ierland, Wales, Schotland en Engeland geweest. De meest bijzondere plekken waren wel St. Kilda (sinds 1930 verlaten Schots eiland) en Inis Mór (Iers eiland met diverse ringforten). Beide eilanden kosten wat moeite om te bereiken, maar juist daarom zijn ze zo indrukwekkend. Marion is helemaal gek van verlaten groene en rotsige gebieden met Keltische monumenten, maar ook van Ierse en Schotse muziek en pubs.

rob custers marion janssen ierland corsica

Rob Cüsters en Marion Janssen