2017 (1) Cotswolds

Net als vorige jaren begonnen we ook dit jaar met een tocht van 2 weken en 260 kilometer. Daarbij hebben we eerst nog drie dagen Offa's Dyke Path gevolgd door Brecon Beacons National Park om in het middeleeuwse stadje Monmouth de eerste rustdag te houden met bezoek aan de kloosterruïne van Tintern en het kasteel van Chepstow. Na deze rustdag werd het landschap een stuk minder woest en volgden we de Wysis Way door het grote Forest of Dean, passeerden we Gloucester en kwamen in de Cotswolds. Precies zoals verwacht: een typisch oud-Engelse streek en zeer schilderachtig. Onze tweede rustdag is hier in Cirencester gehouden.

Om bij de Great Stones Way te komen, hebben we een dag langs de nog prille Thames over het Thames Path gelopen en een dag The Roman Way gevolgd. De Great Stones Way verraste met de steencirkels van Avebury en Stonehenge, een white horse, grasheuvelruggen (North Wessex Downs) en veel huizen met rieten daken. Ons eindpunt lag bij Stonehenge, waar we die ochtend een Inner Circle visit hadden geregeld.

Tijdens deze mei/juni tocht met extreem goed weer hebben we zoals gebruikelijk om de 2-3 dagen binnen geslapen (B&B, hotel, AIRBNB appartement of huis) en de rest in de tent. 

 >>>  Verslag van dag tot dag  <<< 

 >>>  Alle foto's  <<< 

 >>>  Detail overzicht met B&B's  <<<