2022 1 Miremont - Trimoulet

Donderdag 26 mei Etappe 142

Link naar de foto's

Deze tocht hebben we twee auto's tot onze beschikking, dus het wordt anders dan gewoonlijk. Vandaag wordt de eerste bij een brug over de Sioule gezet, de tweede in Miremont: ons eindpunt 2½ jaar geleden. Gelukkig staan er nog steeds overal poppen in het dorp en dus lijkt onze startfoto heel veel op de vorige eindfoto. Het is flink bewolkt maar droog en een graad of 12. Later vandaag moet het warmer worden, maar de fleeces zullen we aan blijven.

We volgen na de opgedoekte GR41 die ons in Miremont bracht nu de GR4 die ons tot diep in de Provence zal voeren. Vandaag gaat de route door het Sioule en Sioulet dal, ongeveer 150 meter ingesleten in het plateau met beuken hellingbossen. Dat is toch weer een stuk dieper dan het dal van de Cher, het laatste dal van de Indre/Creuse tocht. Het loopt heerlijk, zowel qua temperatuur als qua landschap. Na twee uur hebben we een pauze op een bank bij een strand aan het stuwmeer dat hier ligt. Deze keer geen vers gezette oploskoffie, maar 3 uur oude filterkoffie uit een thermoskan die toch beter smaakt.

Een tweede klim naar het dorp St. Jacques d’Ambur volgt en na de afdaling ga ik alleen verder. Marion neemt de auto en bezoekt de ruïne van het klooster Chartreuse Port Sainte Marie (gesticht in 1219, vervallen na de Franse revolutie) en dat is best groot. Ikzelf loop door het dal door naar Montfermy, waar ik Marion bij de waterval weer tref. Dit dorpje was een optie geweest voor vrij kamperen, maar nu we met twee auto’s en grote tent de route volgen, loop ik nog een uur door naar Trimoulet. Dat gehucht ligt boven op het plateau. Zo heb ik vandaag toch 550m. geklommen in een prachtig groen gebied.

Nadat we de andere auto weer hebben opgehaald, rijden we terug naar de camping waar we gisteren aankwamen. We zoeken vandaag hogerop een plek in de zon om te borrelen, te lezen en te schrijven, want ook vandaag is het koud in de schaduw. Na rijst/linzen schotel met veel ei liggen we al om half tien in bed.

Vorige dag      Volgende dag