2022 10 Egliseneuve d'Entraigues - Condat

Zaterdag 4 juni Etappe 150

Link naar de foto's

Vannacht heeft het nog een keer stevig geonweerd en gestormd: we hoorden zelfs een keer niet ver van ons een flinke tak afbreken. Ook nu heeft de tent het gehouden en ook nu is er weer een behoorlijk blauwe hemel. Omdat we deze keer op de camping in Condat zullen eindigen en Marion alle 15,7 km. zal meelopen, kunnen we rechtstreeks naar ons eindpunt van gisteren rijden en direct vertrekken. Ruim voor tien uur zijn we op pad.

Het is een beetje klimmen en daarna weer plateau. Net als gisteren is het een aangename combinatie van landwegen door weilanden, ruige holle wegen en uitzichten (achter ons nog steeds de Sancy en links van ons de kale hoogvlaktes van de Cézallier). Al na drie kwartier houden we pauze met koffie en vers appel-en perengebak, zojuist bij de boulangerie/patisserie in Égliseneuve-d'Entraigues gekocht. Mierezoet!

Na een met hoge hekken afgezette dennenbos (Montagne de la Rodde) houden we onze lunchpauze langs een landweg met vooral uitzicht op die kale Cézallier vlaktes. Ondertussen wordt het drukkend warm, dus voor de volgende pauze wordt het laatste stukje schaduw langs een landweg benut. De afdaling van 250 meter naar Condat gaat gelukkig door hellingbos, met ook nog heel mooie uitzichten op het groene Grande Rhue dal.

Tegen 16u. zitten we op het enige terras de Condat nog kent: wat dat betreft is zelfs een stadje als dit behoorlijk aan het doodbloeden (in 50 jaar tijd van 1500 naar minder dan 1000 inwoners). Er is in ieder geval wel nog een behoorlijke Carrefour waar we nog inkopen doen voordat we naar de nog steeds erg lege camping gaan. De avond blijft drukkend warm. We hebben eindelijk de Franse buienradar ontdekt en die laat heel stevig onweer zien die onze kant op komt. We zetten de auto net voor de tent (waar de wind vandaan komt) en nemen regenjassen mee in de slaaptent als we om 22u. gaan slapen. Zoals verwacht barst het onweer een uur later uit. Qua wind lijkt het minder dan gisteren (dankzij de auto) maar de regen is behoorlijk. Maar ook deze keer houdt de Decathlon-tent van €200 het!

Vorige dag      Volgende dag