2022 15 Rustdag Murat

Donderdag 9 juni Rustdag

Link naar de foto's

Het blijft tegen zitten de laatste dagen van deze tocht, want Marion heeft weer duizelingen en moet dus rusten. Ik heb geen zin vandaag alleen te lopen, want dit moet de mooiste etappe worden en er wordt regen verwacht, terwijl morgen en overmorgen zonnig moeten worden. Kortom: weer een ongeplande rustdag, waardoor we ons eindpunt St. Flour zeker niet zal worden gehaald. We hopen nu in twee dagen het nieuwe eindpunt Albepierre te bereiken. Dat ligt nog wel in de Auvergne, maar dan zijn wel de hoogste bergen achter ons.

’s Morgens wordt in ieder geval de auto naar de garage gebracht, vers brood gehaald en het verslag volledig bijgeschreven. Marion komt erachter dat de pillen die ze voor de nierstenen slikt, duizeligheid en lage bloeddruk als bijwerking kunnen hebben. Als dat de oorzaak is, dan hebben die pillen ons opgezadeld met twee noodgedwongen rustdagen. Nou ja: nu niet meer slikken zorgt er hopelijk voor dat we vrijdag en zaterdag samen de laatste twee etappes kunnen lopen.

’s Middags voelt Marion zich al wat beter en kopen we in de grote Intermarché uitgebreid in, ook lokale biertjes en wijn voor de kid’s. De Kona is klaar en kan direct bij een snellader in dit stadje worden geladen. Wat dat betreft is Murat een ideale plek om te stranden: Er is werkelijk alles, zeker vergeleken met andere plaatsen die we in de Auvergne zijn gepasseerd. We spelen nog eens Carcassonne, zorgen dat we hier twee extra nachten kunnen blijven en pakken de kampeerspullen in, want die zijn niet meer nodig: Zondag rijden we in één dag naar Nederland terug.

Vorige dag      Volgende dag