2022 4 Laschamps - Puy de la Vache

Zondag 29 mei Etappe 145

Link naar de foto's

Vandaag is het een halve rustdag, in ieder geval voor mij, want er staan maar 7,8 kilometer op het programma. Daarom heb ik ’s morgenvroeg de tijd om in een half uur naar de autoweg te rijden om daar de auto te laden terwijl ik koffie met een croissantje nuttig. Terug op de camping doen we ook nog rustig aan, dus ontbijt met vers brood in zon op deze prettige camping. Pas rond 10 uur vertrekken we. De ene auto wordt op de wandelparkeerplaats bij Puy de la Vache gezet, de andere in Laschamps. Via een lange bosweg met veel mountainbikers komen we na een uur bij een grasgebied met veel brem en uitzicht op wat beboste (vulkaan)bergjes: Lunchpauze!

We gaan hier een stuk van de GR4 af om Puy de Lassolas en Puy de la Vache te beklimmen: twee halve kraters waar veel lava is te zien. Het is de moeite waard, al is het behoorlijk klimmen over de kiezelhelling. Er ligt inderdaad veel roodbruine lava op de oude kraterranden en ook wat langs de hellingen omlaag. Dit is totaal anders dan gisteren maar zeker niet minder bijzonder. We doen twee uur over deze omweg en eindigen op een lavavlakte met kiezel en rotsen. Heel fraai!

We halen de Kona op en zetten de Fiat in Pessade voor morgen. Zo zijn we tegen drie uur terug op de camping en die is, nu het Hemelvaartsweekend voorbij is, zowat leeg. Voor ons begint het echte campingleven met de was doen, een spelletje Carcassonne en gewoon niets doen. Zo is het toch een beetje een rustdag. We eten heerlijke curry vandaag, dankzij de uit Nederland meegenomen curry-mix.

Vorige dag      Volgende dag