2022 5 Puy de la Vache - Pessade

Maandag 30 mei Etappe 146

Link naar de foto's

Omdat de Fiat al op het eindpunt staat, is het na het ontbijt vers stokbrood kopen in Aydat en direct door naar het beginpunt. Rond half elf zijn we ‘en route’ vanuit een veel legere parkeerplaats dan gisteren. Na 500 meter denken we pas aan het verse stokbrood in de auto. Omdat we geen zin hebben terug te lopen, laten we die voor vanavond.

Onze uitgestippelde route blijkt van de GR4 af te wijken, want die maakt een langere lus. We volgen evengoed ons geplande pad en dat gaat met GPS prima. Het daalt licht door een afwisselend bos met veel mini-heuveltjes. Na een goed uur lopen komen er weer weilanden met uitzicht op de laatste vulkaantjes en houden we een korte pauze, in de schaduw. Iets verder komen we in vlakker gebied met in de verte het Sancy-gebergte, het tweede gebergte waar we doorheen zullen gaan. Hier passeren we ook onze camping, dus we hebben nu een luxe lunchpauze met verse koffie, roggebrood met makreel (want het verse stokbrood ligt in de auto) en toiletten.

Marion had de mogelijkheid nu op te houden, maar omdat het goed loopt gaat ze mee tot Pessade. Dat moet te doen zijn, want nu komt nog maar weinig stijgen en dalen en het is in totaal net geen 15 km. Ondanks dat er geen bergen meer zijn, is het aangenaam wandelen door dicht licht heuvelend gebied: Achter ons de groene rij van vulkaantjes van de Puy de Dôme, voor ons de steeds groter wordende Sancy-bergen.

We houden nog een pauze in het dorpje Saulzet-le-Froid, waarna de Sancy-bergen wel heel snel naderen. Wat een prachtig uitzicht! Om 16u. zijn we in Pessade waar we op het terras een biertje drinken op deze zomerse dag. Daarna is het weer de andere auto ophalen en dan op de camping borrelen met speciaal bier en nog redelijk vers stokbrood met St. Nectaire, de kaas die hier werkelijk bij elke boer te koop is en ook uit deze regio komt.

We spelen nog een spelletje Carcassonne en Saboteur en eten pas rond acht uur: salade met couscous. Roodverbrand ondanks de zonnebrand factor 50 gaan we slapen.

Vorige dag      Volgende dag