2022 6 Pessade - Col de la Croix St Robert

Donderdag 31 mei Etappe 147

Link naar de foto's

We staan al om 7 uur op, want we gaan deze camping verlaten, moeten de auto’s weer op twee plekken zetten en Marion gaat de hele etappe meelopen, terwijl het meer dan 1000 meter stijgen/dalen is. We hebben onze tijd dus wel nodig. Het afbreken gaat vlot, het inpakken ook. Dan rijden we naar Chambon om brood te kopen en de Fiat op een kale pas in het Sancy-gebergte te zetten (Col de la Croix St. Robert: 1451m.). Wat ziet dit gebergte er nu al, vanuit de auto, prachtig uit!

We moeten eerst echter nog terug naar Pessade, waar we gisteren eindigden. We bestellen bij de oude kroegbaas twee koffie en eten daar onze verse croissants bij. Hij vindt het niet erg als onze auto daar vandaag blijft staan, maar pasgeleden stond er voor langere tijd een witte auto van een vrouw en dat was niet prettig. We spreken af dat als we de Kona komen ophalen, Marion om de hoek blijft wachten met haar witte Fiat.

Het is redelijk koud vandaag, dus de truien en jassen gaan aan tegen de wind. Om half tien zijn we op pad. Het loopt voorspoedig: mooi licht stijgend door wild grasland met dennenbossen en brem, en hier en daar steeds meer uitzicht. Het landschap lijkt op Ierland en het weer eigenlijk ook: veel bewolking en bij de afdaling naar de eerste pas (Col de la Croix Morand) zelfs regen. Gelukkig ligt op deze pas een restaurant en het is ook nog net voor twaalf uur, dus we nemen een royale Franse lunch incl.  een klein flesje rode Auvergne wijn. Royale lunch is in dit geval een omelet van wel 5 eieren met veel kaas van de streek, per persoon. Heerlijk.

Ondertussen is het regenen opgehouden en kunnen we de echte bergen in. De volgende zes kilometer lopen we door groene Schotland-achtige bergen en klimmen we via wat lagere bergen tot de 1740m. hoge Puy de l’Angle. Ondanks de stormachtige wind is het echt grandioos.

Marion redt het zonder noemenswaardige knie-problemen en om half vijf zijn we bij de auto. Dan is het de andere auto ophalen en in Murol inkopen doen. Rond zes uur zijn we op ons rustdag-adres: een stacaravan in een vakantiepark aan Lac Chambon waar ook een laadpaal staat. Luxe met een eigen douche, toilet en keuken en een echt bed. Gelukkig is het heel rustig in het park, want het staat toch behoorlijk vol. We doen nog maar heel weinig vanavond; toch moe van een week reizen met 6 wandeldagen en 86 km. in totaal. We eten alleen wat salade met vooral rode bieten. De koude Leffes (blond en tripel) doen het ook goed.

Vorige dag      Volgende dag