2022 7 Rustdag Murol

Woensdag 1 juni Rustdag

Link naar de foto's

We hebben toch niet zo geweldig geslapen ondanks dat echte bed: we zijn de buitentemperatuur alweer gewend en dan is het binnen snel te warm. Het regent als we opstaan, dus mooi dat we een rustdag hebben. Vanmiddag moet het opklaren en dan gaan we het kasteel van Murol bezoeken. De morgen wordt daarom binnen doorgebracht met lezen en verslag bijschrijven. Na de St. Nectaire kaas proeven we nu ook de Pavin en die is nog lekkerder. Voor de tocht morgen hebben we al hardere Salers gekocht.

De weersvoorspelling klopt gelukkig en na een droog rondje naar het meer en door het vakantiepark, kunnen we naar Murol. Het meer is weliswaar niet groot maar met een strand en een soort boulevard ademt het wel een aangename vakantiesfeer. De groene bergen erlangs en zelfs zicht op de Puy de Sancy helpen daar ook bij.

Na een foto van het Murol-kasteel vanaf een uitzichtpunt bezoeken we het ook. Het is niet mooi, eerder een functioneel verdedigingsfort. Het is wel sfeervol met de toegangspoort, het binnenplein en de provisiekelder als hoogtepunten. We lopen na het bezoek nog wat in Murol rond, maar dit dorp is piepklein en nu buiten het seizoen ook leeg. Zo zijn we weer snel bij onze stacaravan waar we Carcassonne spelen en pas laat macaroni eten. Nog niet helemaal bijgekomen gaan we ook nu op tijd slapen.

Vorige dag      Volgende dag