2022 9 Super Besse - Egliseneuve d'Entraigues

Vrijdag 3 juni Etappe 149

Link naar de foto's

Lelijk of niet: we hebben hier prima geslapen. We ontbijten met kaaspizza die we gisteren niet meer op kregen na de spinazietaart. Om half elf beginnen we aan de etappe van vandaag. De Kona staat dan al bij Lac Chauvet. Marion zal vandaag zeker tot dit meer meelopen en kan als dat goed gaat, ook de tweede helft lopen. We moeten dan alleen even de auto’s verplaatsen.

Al snel gaan de truien uit en moet de zonnebrand weer tevoorschijn worden gehaald, want het wordt warm. Ons pad golft licht omlaag door enorme weilanden en wat bossen met achter ons het Sancy gebergte. Marion verliest een niersteen en nu het is het hopen dat ze zich beter gaat voelen. Nog voor Lac Chauvet doorkruisen we een groot bronnengebied waar we met gammele houten bruggetjes droog doorheen komen. Het is wel bijzonder mooi dit landschap.

Aan de oever van Lac Chauvet eten we voor het eerst weer eens een meloen. Hoewel Marion best meer zou kunnen lopen, loop ik alleen verder. Vanaf 17u. wordt namelijk weer regen en onweer verwacht en we willen dan wel dat de tent op de camping in Condat staat. Het tweede deel van de etappe van vandaag loopt over een plateau van 1150m. hoogte dwars door weilanden (met trappetjes daartussen) en wat mooie oude holle wegen. Er ligt, ondanks de warmte vandaag, hier en daar nog een berg hagel: het is dus écht flink tekeer gegaan gisteravond.

Ik tref Marion even na drie uur in het levendige dorp Égliseneuve-d'Entraigues. Slechts 300 inwoners maar dankzij het toerisme is er toch een terras, een winkel en een bakker. De GR4 en GR30 kruisen elkaar hier en we zien meerdere wandelaars. Na een 1664 halen we de Fiat in Super Besse op en om 17u. staat onze tent op de prachtige camping van Condat: enorm veel ruimte, uitzicht op boshellingen en een manege en bizar mooi en nieuw sanitair. Het is nog steeds droog en warm en we nemen alle tijd om ons te installeren en te douchen. Voor de tweede keer deze vakantie maken koude schotel, deze keer met aardappelen uit een pot. We moeten wel in de tent eten, want het begint te regenen. Behoorlijk hard zelfs met flinke windvlagen. De tent houdt het gelukkig en we kunnen voor het slapen nog droog naar het toiletgebouw.

Vorige dag      Volgende dag