2023 11 Langogne - le Plagnal

Dinsdag 6 juni Etappe 164

Link naar de foto's

Langogne ligt ongeveer halverwege onze route en ook op de grens tussen de Margeride en de Ardèche. Voor ons betekent dat nog 6 wandeldagen in de Ardèche waarvan de eerste vier door de bergen gaan. Na de laatste rustdag in les Vans volgen dan wee vlakkere etappes. Omdat we vandaag gaan kamperen om morgen een loopbare afstand tot de gite in Loubaresse te hebben, lijkt het ’s morgens wel een rustdag. Na het ontbijt lopen we naar de Intermarché, doen daar inkopen en drinken koffie. Terug op de camping zijn de Franse pensionado’s nog met van alles bezig, maar niet met vertrekken. Dat zal pas tegen 11 uur zijn.

Het weer zou komende twee dagen goed zijn, dus daar gaan we maar van uit. Na het koken van een setje eieren voor onderweg en het warmen van een bio-zakjes maaltijd au bain-marie, zijn we om 13u. op pad. We hebben maar 11 kilometer te lopen vandaag en hopen zo tegen 19u. achter le Plagnal te kunnen kamperen. Het is vandaag bijna continu licht klimmen en dat valt nog niet mee vanwege de hitte. Het is een mix van landwegen, kleine lokale wegen en wandelpaadjes. Die laatste gaan weer door een oerwoud van bremstruiken en zijn vaak waterig. Voor Marion met haar nieuwe bergschoenen is dat nu geen probleem meer.

Na een graslandplateau met wat kleine dorpjes volgt een flink dal, dan een tweede kleiner dal tot een nieuwe graslandplateau dat bij le Plagnal eindigt. We liggen mooi op schema en besluiten bij de kerk van le Plagnal al te koken. Bij de begraafplaats is zoals overal namelijk water en een vuilnisbak. Er valt ook nog een bui, zodat het kerkportaal als tijdelijke schuilplaats kan dienen.

Tegen half zeven lopen we verder in volle regenbepakking. Nu moeten we op zoek naar een mooie en vlakke kampeerplaats en hopen op droogte. Het gebied wordt ruiger en ruiger: werkelijk prachtig maar ook steeds minder vlak. Uiteindelijk zetten we de tent tegen het pad aan in een vlakker stukje bos. Een plek met minder uitzicht, maar we moeten iets. Gelukkig is het droog geworden en komt zelfs de zon tevoorschijn. Na een (koude) bio-quinoa pakje liggen we om half 9 in bed.

Vorige dag      Volgende dag