2023 12 le Plagnal - Loubaresse

Woensdag 7 juni Etappe 165

Link naar de foto's

Deze plek bleek minder vlak dan gedacht, dus we zijn wel moe deze morgen. Gelukkig schijnt de zon en na ontbijt en de tent kletsnat inpakken, zijn we om 9 uur op pad. Vandaag gaan we 1100 hoogtemeters maken; benieuwd hoe dat hier in de bergen zal gaan. We beginnen al direct met een klim over een bospad dat soms een beekje is geworden tot 1450m. hoogte. Aan het bos, de rotsen en eigenlijk alles is te merken dat we een echt gebergte in gaan. Boven is het bijkomen over een lange vrij vlakke boswachtersweg die ook als brandgang dient. We komen warempel al drie wandelaarsters tegen. De boswachtersweg loopt na een paar kilometer parallel aan een rij windmolens. Aan de linkerkant is grasland en dat geeft mooi uitzicht: een fijne plek om de tent te drogen. Dit blijkt later ook het hoogste punt van deze tocht.

Wat prettige boswegen en paadjes volgen, voor een deel de D239 volgend. Dit blijkt zowaar een wintersport gebied (langlaufen). Bij de afdaling naar le Bez houden we in volle zon onze tweede pauze van vandaag: wat een grandioos uitzicht! Hoewel de bergen voor ons lager zijn, zijn ze wel steiler en ruwer. Kortom: dit wordt mooi en ruig.

Na le Bez waar de gite en het restaurant vandaag zijn gesloten, dalen we af naar een ander gehucht (les Chambons). Daar beklimmen we een rotspartij ‘Rocher du Calvaire’, maar dat loopt dood. Evengoed een prachtig rotsgebied. Het laatste stuk valt ons nog zwaar. Het is maar 4 km. lopen en 200m. stijgen en 200m. dalen, maar na de matige nachtrust en op het einde van de dag kost dat toch 1½ uur zwoegen. Voor de tweede keer doen we een beroep op een zakje ORS en dat helpt wel wat. We passeren nu de watergrens tussen de oceaan en de Middellandse Zee: we naderen ons eindpunt.

Klokslag 16u. zijn we bij de gite van Loubaresse die te koop staat. Eigenaresse Nadine wil na 10 jaar zelf gaan lopen: Compostella. We hebben een tweepersoonskamer en de 6 persoonskamer blijkt niet te zijn verhuurd. Zo is het douchen en onder in de veranda bijkomen en wat drinken. Na zessen komt nog een jonger Frans stel aan. Ze zijn door Nadine bij een buurman ondergebracht, maar zullen wel samen met ons eten. Dat eten is ook nu weer prima: soep, een stuk quiche, linzen met ei (voor ons) en hangop met kastanje-prut toe. Het stel is nog moeër dan wij en vóór negen uur liggen we in bed.

Vorige dag      Volgende dag