2023 3 Saint-Flour - Prat Long

Maandag 29 mei Etappe 158

Link naar de foto's

We vertrekken vandaag op tijd, want het lijkt erop dat op het eind van de middag opnieuw onweer komt. Zonder ontbijt maar met koffie lopen we dus naar de benedenstad. Het mist en we zien nauwelijks wat, maar het komt goed. Ondanks dat het tweede Pinksterdag is, is de Aldi daar open. Die heeft vers brood, kaas, banaan, appelsap en een half flesje Bordeaux. Een stukje verder over de GR staat langs de Ander een bank met prachtig uitzicht op de bovenstad, want de mist is alweer weg. Dit is perfect gepland!

Na een heerlijk ontbijt volgen we eerst de Ander een stuk en klimmen dan omhoog naar Saint Georges. Dat is een verrassing: Eerst ligt het dorp vóór ons op de rand van het steile dal, dan staat in het dorp zelf een bank met grandioos uitzicht (koffie!) en tenslotte volgt direct na het dorp een afdaling met Corsicaanse allure, zo steil, zoveel rotsen en lage ruige beplanting. Prachtig. We komen hier ook nog eens 2x een koppel GR-wandelaars met flinke rugzak tegen. Geen praatje gemaakt overigens.

We verlaten het Ander-dal en komen op het plateau waar we de autoweg A75 kruisen en over vrij saaie verharde en onverharde wegen verder lopen naar een tweede dal. Eerst echter tussen le Pirou en Combechalde een nougat/gebrande suikerpinda pauze in de schaduw, want het is behoorlijk warm geworden.

Het tweede bijzonder mooie dal is dat van ruiseau de la Roche, met opnieuw steile ruig begroeide wanden en daaromheen bossen. Dit is veel mooier dan we hadden verwacht. Tegen vijf uur zijn we bij Prat Long waar een café-restaurant ligt en we in de buurt willen vrij kamperen. Vanwege Pinksteren zijn ze dicht, maar we kunnen aan de buitenkraan wel water bijvullen. Een paar honderd meter verder vinden we 50 meter van de landweg aan de rand van een bosje een vrij vlakke plek, mét uitzicht en zonder hoog gras. De meeste weilanden hier hebben dat wel en dat is prima voor de natuur, maar voor ons is dat onhandig vanwege de natheid en teken.

We borrelen en eten een pakje vruchten-kerrie rijst. Opnieuw liggen we om acht uur in bed. Het is namelijk koud geworden (830 meter hoogte) en al snel valt een flinke bui.

Vorige dag       Volgende dag