2023 5 Rustdag le-Malzieu-Ville

Woensdag 31 mei Rustdag

Link naar de foto's

Net als gisteren en eergisteren mist het en is alles kletsnat. We hebben echter de tijd. Ik haal om acht uur vers brood in het dorp en als de zon tegen negen uur verschijnt ontbijten we. We betalen ook de camping en kopen een muntje voor de was. Terwijl die draait wordt het verslag bijgeschreven en gepuzzeld. Als tegen half 11 de was te drogen hangt, kunnen we het stadje gaan bezichtigen.

Dat is uitzonderlijk mooi en sfeervol. Er zijn waar de stadsmuur ooit lag veel hoge middeleeuws huizen die goed gerestaureerd zijn. Anders dan in de Cantal zijn het hier witte kalkstenen, wat volledig anders aan doet. Later horen we dat hier maar 700 mensen wonen en de opgeknapte huizen vooral familiehuizen zijn van mensen die nu in Parijs of andere grote steden wonen en hier in de zomer vakantie vieren. Dan zijn hier wel 3000 tot 4000 mensen. We maken een uitgebreid rondje met o.a. de beklimming van een van de torens, een broodje met koffie bij de boulangerie en heel veel foto’s. Het is enorm sfeervol dit stadje.

We lunchen in de schaduw op een terras. Voor mij taboulé en citroentaart, Marion kip in roomsaus met sla. Prima eenvoudig en eigenlijk nog steeds heel goedkoop (inclusief drank minder dan €40,-). We doen inkopen bij de supermarkt en kopen zonnebrand bij de apotheek omdat factor 50 niet bij de supermarkt te krijgen was. Terug op de camping is het de was opruimen, verslag schrijven en als het opnieuw rond vier uur gaat regenen op het overdekte wifi-terras spelletjes en opnieuw een variant op ons niet-koken maaltje maken en eten (we hadden nog augurken over). Omdat de camping in Grandrieu dicht is en het elke dag wel onweert, leggen we de gite daar voor overmorgen vast. Vanwege de kou liggen we ook nu om acht uur in de tent. Het is een prachtige rustdag geweest.

Vorige dag      Volgende dag