2023 7 le Sauvage - Grandrieu

Vrijdag 2 juni Etappe 161

Link naar de foto's

Om half 7 wordt stukje voor stukje opgestaan en om 7 uur zitten we aan het ontbijt. Ook dat gebruiken we samen met Nadine en Cameron net als het avondeten is het goed verzorgd met zowaar een yoghurtje voor iedereen. Na afscheid te hebben genomen, lopen wij weer eenzaam de verkeerde kant op: niet lang want de GR4 buigt af naar het oosten. We blijven nog een tijd de Margeride keten volgen, dus het blijven ruige bossen met rotsen, verwilderde weilanden en veel brem. De afdaling is zo mogelijk nog mooier met bijzonder mooie uitzichten.

In het gehucht les Martines zien we twee oude mensjes met wie we een praatje maken. We vragen eindelijk eens waarvoor die bouwsels zijn. Het zijn ferradous en die werden gebruikt om ossen te beslaan. Een stukje verder eten we en blijkt het pas 10 uur te zijn. Het heeft voordeel zo vroeg te vertrekken. We steken een groot grasgebied met een paar beekjes en dorpjes over. St. Paul le Froid is wel het grootste plaatsje, maar zeker niet ‘froid’. Hier begint de 7 km. lange afdaling naar Grandrieu.

We permitteren ons één pauze en wel aan de rand van een bos met een bremveld er langs. Vier Fransen met rugzak komen voorbij: zij lopen een week rondje Margeride. Naast de Camino wordt hier toch meer gewandeld. We hebben ook al begrepen dat de GR4 minder wordt belopen en ‘Stevenson’ juist meer. Die gaat van le-Puy-en-Velay naar Alès, 280 km.

We houden het bij die ene rustpauze omdat het zowel links als rechts van ons weer dichttrekt en dondert. Het pad blijft prachtig met de enorme hoeveelheid rotsblokken en brem, maar we hebben geen zin nodeloos veel regen over ons heen te krijgen. Dat werkt opnieuw want om 14u. zitten we al op een terras in Grandrieu, waar het een half uur later begint te regenen. We hebben alle tijd, dus zitten hier bijna anderhalf uur naar het dorpsleven te kijken, dat trouwens weinig voorstelt.

Tegen half 4 zijn we bij het Syndicat d’Iniative voor de sleutel van de gite. Een stel staat voor de ingang en gaat niet naar binnen. Even gewacht en dan daar doorheen gewurmd. Het blijken motorrijders van Corsica/Marseille te zijn en zij slapen ook in de gite. Blijkbaar heeft zij smetvrees of zo, daarom blijft ze afstand houden. De gite is een enorm groot appartement met 5 slaapkamers. Het is niet gezellig maar wel praktisch. We doen inkopen in het supermarktje en eten vandaag kaas-prei taart met ratatouille. ’s Avonds dondert het weer flink en gaat het regenen. Het was een goede keuze deze gite te boeken.

Vorige dag      Volgende dag