2023 9 Palheres - Langogne

Zondag 4 juni Etappe 163

Link naar de foto's

Rond half 9 zijn we weer op pad. Er is opnieuw wat mist en we zijn bang dat we straks niks van het meer zullen zien, maar het trekt al heel snel open. Over een mooi bospad langs rotsen bereiken we het grote meer dat al gauw 5 tot 10 meter lager lijkt te staan dan gebruikelijk. We lunchen vroeg bij een waterval (Donozau) die niet hoog is, maar vanwege de rotsen rondom wel ruig is. De GR4 verlaat het meer en loopt langs een golfbaan wat omhoog. Ondanks de dreigende regen drogen we daar de tent: mocht het straks blijven regenen, dan is die van binnen tenminste droog.

Vandaag is een korte etappe van maar 12 km. en zo zijn we al om 13.15u. in Langogne, waar we de camping voor twee nachten nemen: morgen is namelijk rustdag om le Puy te bezoeken. We zijn net op tijd om wat eten bij de Proxi te kunnen kopen en kunnen hier ook nog op een terras eten. Deze keer valt de dagelijkse bui al om half drie, dus we hebben weer geluk.

Op de camping zetten we de tent op, draaien we de was en dankzij wat zon kan die ook nog grotendeels worden gedroogd. Er is hier een grote overkapping met tafels en stoelen en als het weer gaat regenen, gaan we daar zitten. Er komen hier best veel wandelaars aan: allemaal Stevenson-wandelaars. Het klikt niet helemaal met hun: een neef en nicht lopen de hele route in minder dan twee weken, dus 20 km. per dag, een andere loper gaat morgen 29 km. doen en het laatste stel klaagt alleen maar over de regen. Met de rugzak trekken kan duidelijk op meerdere manieren worden ingevuld. Om half 9 is de ergste regen voorbij en gaan we slapen.

Vorige dag      Volgende dag