2015 4 Kilworth - Carran Hill

Woensdag 6 mei Etappe 16

Link naar de foto's

Bij ons ontbijt om half 9 zijn zowel Valerie als Kieran, die gisteravond pas rond negen uur thuis was, alweer naar het werk. Au-pair Tina verzorgt het ontbijt en we praten wat met haar. Ze heeft haar baan en huis in Duitsland opgezegd om nu een tijd hier in Ierland te kunnen wonen. Kost en inwoning zijn verzorgd en met wat ze verdiend kan ze het land bekijken. Knap op 27 jarige leeftijd!

We hebben allebei enorme spierpijn gehad vannacht en ondanks de pijnstillers zijn we wat bezorgd over de 20 km. die vandaag gaan volgen. Het valt gelukkig mee: als we lopen zakt de pijn weg. We volgen eerst kilometers lang een riviertje omhoog en het is jammer dat het vanmorgen zo grauw is, want anders was dit nog mooier: een leuk stenig riviertje door prachtig bemost ruig bos waar weer niemand te zien is.

Na twee uur pauzeren we met koffie in de zon. We zijn nu boven op de heuvelrug en na wat weilanden, huizen en de gesloten pub van Mountain Barracks, wordt het op deze heuvelrug een stuk woester met zompige bemoste bossen, heidevelden, bremvelden en kleine kronkelboompjes die nog in de knop zitten. We zien zelfs drie herten in dit gebied.

Voor en links van ons verschijnen hogere heide heuveltoppen en ik krijg daar heel goede zin van: bergen! Na onze rustdag morgen zullen we nog drie dagen berggebied krijgen en dat ziet er veelbelovend uit. We komen hier een ouder stel tegen en die raden ons aan om naar Lisborne te gaan, want daar staat een prachtig kasteel aan de Blackwater river. We krijgen vaker zo’n tips, maar mensen vergeten dat we te voet zijn en alles vooraf moeten uitpuzzelen. Onze rustdag zal dus gewoon de Rock of Cashel en het kasteel van Cahir blijven.

Bij het gehucht Lyrefune gaan we van de route af om bij de weg Ballyporeen – Araglin te komen. Daar moeten we bellen voor de taxi die ons naar Mitchelstown zal brengen. Gelukkig is er GSM bereik en wordt direct opgenomen. Het was ook wel handig om een overnachtingsadres te kiezen die ook een taxi heeft. Boven op de pas worden we opgepikt en we horen van Michael dat gisteren zijn oma is overleden. Dat is dus de moeder van pub en B&B eigenaar John. De pub is daarom gesloten, maar wij kunnen wel in de B&B overnachten. Voor vrijdag moeten we even kijken qua ontbijt en weer terug naar de route brengen, want dan is de begrafenis. Vanwege ons Nederlands ritme zal dat wel lukken; half 8 is prima.

We passeren onderweg het dorpje Ballyporeen waar in de jaren 80 Reagan is geweest om Ierse stemmen te winnen. Ze hadden hem op een of andere manier met voorvaderen aan dit plaatsje gekoppeld. De pub waar hij toen geweest is, is nu dicht. Na zijn bezoek kregen de eigenaren het namelijk hoog in de bol, waardoor er uiteindelijk niemand meer heen ging.

In Mitchelstown is het douchen, wat handwas doen en kijken hoe verkleurd we zijn, want de zon heeft vanmiddag uitbundig geschenen (hoewel het maar 12°C bleef). Vervolgens drinken we in een pub op het centrale plein wat en eten we daar vlakbij in een prima Iers restaurant. De kip/groenten vulling van Marion’s fajita wordt luid sissend op een zwart ijzeren plaat opgediend, een beetje ti pan achtig. Als de fles Malbec op is, drinken we als afsluiter nog een Paddy whiskey vlakbij onze B&B The Ramble Inn. Om tien uur slapen we.

Vorige dag     Volgende dag