2015 5 Cashel & Cahir

Donderdag 7 mei Rustdag

Link naar de foto's

Onze rustdag kan écht rustig beginnen, want de bus naar Cashel vertrekt pas tegen elf uur. Na een groot ontbijt met toast, gebakken eieren, gegrilde tomaat, heel veel cheddar en fruitsalade kunnen we dus nog wat extra handwas doen, het verslag bijschrijven of op bed liggen.

De bus vertrekt mooi op tijd en om kwart voor twaalf zijn we in Cashel. We lopen direct naar de Rock of Cashel waar het wereldse en religieuze centrum van Munster eeuwenlang heeft gelegen. Ook nu is het nog steeds een absoluut landmark van Ierland en een must-do voor toeristen. Het is inderdaad indrukwekkend. Van de enorme kathedraal staan de muren en de centrale koepel nog, bijgebouwen zijn niet meer te zien. Er staat wel nog een typisch Ierse round tower. Sfeervol. Ook de ligging op een eenzame heuvel in de vlakte van Tipperary is bijzonder. Er zijn nu in het voorseizoen redelijk wat toeristen, maar niet hinderlijk veel.

Na een half uur hebben we alles wel gezien en nadat we zonder succes een nieuw gasbommetje probeerden te bemachtigen, gaan we aan de tea & scones in een tearoom. Daarna is het in de volle zon op de bus terug wachten, die ons eerst naar Cahir zal brengen. Hier ligt een mooi middeleeuws kasteel op een rotseiland in de Suir river. We hoeven geen entreegeld te betalen, omdat bouwvakkers aan het werk zijn. Het kasteel is heel mooi en fotogeniek en we maken veel foto’s. Na een Irish Coffee en een ‘walk in the park’ kunnen we weer met de volgende bus terug naar Mitchelstown. De twee uur voor Cahir waren voldoende. Officieel mag je op een bus ticket geen tussenstop maken, maar gelukkig vindt de chauffeur van het laatste stuk het geen probleem, dus hoeven we geen extra kaartje te kopen.

In Mitchelstown stappen we uit de bus en botsen we tegen een fietsenwinkel aan waar gasbommetjes staan. Er wordt direct een gekocht om zeker te zijn dat we de komende drie dagen koffie of thee kunnen zetten. We kopen ook nog wat brood, water en wijn en blijven de rest van de avond in onze kamer, want de pubs hier zijn niet super gezellig en twee maal in het zelfde restaurant eten is ook niets. We halen groente kebab bij een Indiase take-away en helaas zie ik pas na het bestellen dat ik ook rijst met curries had kunnen bestellen hier.

Nadat met Michael een tijd voor morgenvroeg is afgesproken, gaan we al rond half tien naar bed. Vandaag was het de hele dag droog en veel zon, maar de weersverwachting voor morgen is écht slecht. Jammer: dat wordt qua natuur juist de mooiste etappe. Met wat geluk blijven we de stortbuien voor, want tegen acht uur zullen we al aan het wandelen zijn.

Vorige dag     Volgende dag