2015 19 Raheenakit - Tinahely

Maandag 3 augustus Etappe 28
 
 
Het was een doorwaakte nacht door de storm en de regen. Tegen half zes houdt de regen echter op en om zes uur zelfs de wind. Dan is het heel even muisstil en vervolgens beginnen de vogels te kwetteren en even later begint de wind weer. We kunnen gelukkig droog ontbijten en inpakken.
 
Ondanks de slechte slaap loopt het weer goed. We gaan in één stuk door tot de Dying Cow, weer zo’n pub ergens in the middle of nowhere in de velden. Het zijn ook allemaal makkelijk beloopbare verharde weggetjes met goed en droog wandelweer. De Dying Cow is nog kleiner dan klein, een soort boerderijtje. Er staat buiten een partytent om wat meer ruimte te creëren en er zijn wel wat mensen. Het verhaal over de naam van de pub is ook mooi: toen de politie een keer ’s avonds laat binnenviel, zei de waardin dat de aanwezigen allemaal buurtgenoten waren die bij een stervende koe kwamen helpen.
 
Om half een gaan we verder en we hebben besloten een stuk om te lopen via Tinahely Show. Dat zal uiteindelijk net zover zijn als de echte Wicklow Way, maar dit mogen we niet missen. Het kan ook geen toeval zijn dat op de dag dat wij er zijn, de op een na grootste landbouwshow hier plaats vindt. Later horen we dat er vandaag 35000 mensen op af kwamen. We zijn er binnen een uur en na € 15,- entreegeld kunnen we onze rugzakken droppen bij de centrale infotent en lopen we een aantal rondjes over het immense veld. Eerst echter een tent gezocht waar we zalm met groenten en friet kunnen eten. Na het ontbijt hebben we namelijk niets meer gegeten.
 
Op het terrein is heel veel te zien. Het is een soort jaarmarkt met verkoopkraampjes, maar ook wedstrijden met koeien, schapen, honden, paarden en eigenlijk alles wat hier op boerderijen leeft, maar er zijn ook tenten vol met taartwedstrijden, bloemenwedstrijden, groenten, gevogelte enz. enz. Onwaarschijnlijk groot en ook aardig vanwege het Ierse plattelands karakter.
 
Na 2½ uur hebben we het wel gezien en lopen we langs de file auto’s naar Tinahely. Dat blijkt een alleraardigst dorp te zijn met veel pubs en middenstand op het centrale plein waar ook onze B&B Madelines Guesthouse ligt. We checken in en terwijl Marion boven doucht en bijkomt, krijg ik beneden thee met verse scones. Daarna is het wat handwas en de tent buiten op de waslijn drogen. Hoewel we vanmiddag al warm hebben gegeten, doen we dat nu nog een keer: ratatouille en sirloin in het buur-restaurant. Daarna gaan we het dorp verkennen, want in de drie pubs is vanwege de show vandaag live muziek en er staat ook een podium op het plein. Omdat wij op het plein uitkijken zijn we wat bang voor onze nachtrust.
 
Dat is echter een probleem voor later. Nu komen we terecht in Black Tom’s en daar is het feest in volle gang. Heel goede livemuziek, veel mensen die meezingen, drukte, een paar flink aangeschotenen, alle leeftijden door elkaar heen. Prachtig! Wat hebben we een geluk uitgerekend vandaag hier te zijn. Terwijl de band op het buitenpodium gaat opbouwen, gaan wij slapen.