2015 20 Tinahely - Iron Bridge

Dinsdag 4 augustus Etappe 29
 
 
Het kabaal viel eigenlijk nog wel mee, al hoorden we om drie uur vannacht nog flarden van mensen op straat. Na het ontbijt beginnen we aan de drie ruigste etappes: het hart van de Wicklow Mountains waar we geen enkele winkel, bijna geen huizen en precies één pub zullen tegenkomen. Daarom hebben we veel bij ons, o.a. 2 broden, een halve kilo kaas, vijf liter water, een fles wijn.
 
Gepakt en gezakt beginnen we met de beklimming naar de Wicklow Way boven bij de Garryhoe Hill. Het loopt prima en deze heuvel is exact wat we hier hoopten te vinden: heivelden, schapen, smalle paadjes, uitzicht. Ook weer een paar van die trappen over de afrasteringen heen. Tsja, dat hoort er ook bij. Veel foto’s verder komen we weer op verharde weggetjes en maken we koffie voor een verlaten eenzaam schoolgebouw. Het loopt goed en het weer is goed, dus we zullen vandaag wel tot Iron Bridge komen. Dan hebben we morgen een heel korte tocht van maar 13 km., maar wel een met behoorlijk wat klimmen en dalen.
 
We naderen de bergen en hebben daar schuin voor ons magnifiek uitzicht op. Wat een verlaten en woest land hier. Over boswegen is het omhoog en worden de uitzichten nog mooier. Dan begint een lange en waterkoude afdaling door dicht bos naar Iron Bridge. We komen vijf Duitse jongens tegen die nog doorlopen naar de B&B bij Moyne. Dat is nog 8 km. en ze moeten wel want ze hebben zich verkeken op het kunnen inkopen van eten. Een van hun draagt gewoon een weekend tas. Ach, de jeugd kan dat wel hebben.
 
Wij bereiken tegen vijf uur Iron Bridge en komen daar tegen grote rotsblokken bij van de toch wel pittige tocht. Het is de hele dag droog geweest en net als de andere dagen iets van 15°C. Goed genoeg. We zijn vandaag zoals verwacht ook wat meer wandelaars tegengekomen, maar die zijn meestal 20-25 jaar en staan niet echt open voor een praatje. Terwijl de tent wordt opgezet komt een grote groep oudere Ieren naar hun auto’s gelopen, die hier op de parkeerplaats staan. Het is een wandelgroep die hier elke dinsdag 20 km. loopt. Zij praten wel volop. We koken de laatste gevriesdroogde maaltijden en gaan als het te koud wordt de tent in. Er komen nog wat ruiters naar de rivier en die lopen zo te horen ook vrij kort langs onze tent. Grapjassen.