2016 22 Llangollen

Vrijdag 25 augustus Rustdag

Link naar de foto's

Om acht uur ontbijten we weer eens volledig English vegetarian. Door onze rustdag in Rhuddlan in een appartement in plaats van een B&B hebben we dat nu pas de tweede keer deze vakantie. De eerste was is trouwens al klaar en de tweede wordt ingeleverd.

We gaan vandaag eerst eens kijken of we de hak verhoogd krijgen. Terwijl we naar het centrum lopen, komen we langs een kapper die nog ruimte heeft, dus Rob wordt in Wales geknipt en ook met Engelse scheiding uitgedost. Dan gaan we naar de hardware store, waar binnenzolen en dubbelzijdige tape worden gekocht. In bergschoenen moet een centimeter verhoging ín de schoen ook wel kunnen. Na nog wijn, kaas, vis, brood en andere etenswaren voor de komende dagen bij de grote Coop te hebben gekocht, gaan we terug naar B&B Glasgwm, waar Marion wat rust terwijl Rob aan de slag gaat met de zool en daarna het verslag.

’s Middags gaan we Llangollen eens echt bekijken. Het is een mooi gelegen toeristisch stadje met eigenlijk maar één grote straat die op de brug uitkomt. De river Dee is hier aardig woest met flinke stroomversnellingen. De vier grote bezienswaardigheden van Llangollen zijn het oude treinstation waar nu nog stoomlocomotieven rijden, het landhuis Plas Newydd dat door twee rijke vrouwen is gebouwd en veel zwart houtsnijwerk bevat, de kade aan het smalle Llangollen Canal waar longboats naar Pontcysyllte aquaduct vertrekken en tenslotte de overblijfselen van het kasteel Dinas Bran bovenop een vrijliggende heuvel, waar we morgen langs zullen lopen.

We lunchen op een druk terras boven de river Dee en schrijven het verslag bij. De schoenen zitten nog niet lekker, dus daar zal nog aan geknutseld moeten worden. ’s Avonds halen we bij de Bengaalse take-away een vegetable thali, die we in de B&B opeten aan een voor ons door John en Heather gedekte tafel. Vaste prik is het tegen negen uur slapen. Prima bijgekomen op deze zonnige dag.

Vorige dag       Volgende dag