2017 11 Castle Eaton - Swindon

Donderdag 1 juni Etappe 66

Link naar de foto's

We hebben geslapen als twee roosjes. De tent blijkt ’s morgens wel drijf-en drijfnat. En nu komt het échte voordeel van deze camping tevoorschijn: er staat een droogmolen plus er is een betonnen dek dat anders dan het gras lekker droog is. We ontbijten en drogen alles in de volle zon en vertrekken om 8.15u. met blauwe hemel, net als de meeste andere dagen goed ingesmeerd met factor 30 of 50.

Vandaag steken we over van het Thames Path naar de Great Stones Way die we de laatste drie dagen gaan volgen. Dat doen we via de Roman Way en we verwachten na de Wysis Way eigenlijk niet veel of zelfs geen bewegwijzering, dus de vreugde is groot als we op de route al snel wat tekens tegenkomen. Het gaat hier over aangenaam licht glooiend grasland met wat bossen en veel hagen en bomen naar de enige bijzonderheid vandaag: het ringfort Castle Hill dat we om half elf bereiken. Hier is we ook de enige wandelaar die we vandaag zullen zien. Het ringfort is zoals je ervan verwacht: twee ronde wallen met een greppel daartussen op een heuvel en daarbinnen een glooiende grasvlakte. Mooi en mooi uitzicht!

Iets verder werken we ons een weg door de brandnetels en moeten we een drukke weg oversteken. In een wei rennen anders dan gebruikelijk de schapen niet weg, maar komen ze juist op ons af. Wat is hier aan de hand? Eentje loopt zelfs recht op Rob af en alleen doordat de twee wandelstokken ervoor staan, loopt hij/zij hem niet om (maar stoot wel de kop enorm). Het blijkt schaap 65 en dat nummer komt vandaag nog regelmatig met enorme lachbuien langs. Een Tena Lady zou wel handig zijn.

We lunchen net achter het dorpje Stanton Fitzwarren waar we net als in andere plaatsen hier versteld staan van de dure auto’s bij relatief kleinere huizen: Landrovers, Rangerovers, Audi’s, BMW’s. Veel meer dan in Nederland. De Roman Way loopt met een grote boog om Swindon heen. We horen de snelweg en fabrieken wel, maar het blijft qua landschap lekker landelijk met nu en dan een veld met zonnepanelen. Het loopt ook goed totdat we in South Marston door een meterhoog grasveld moeten: slopend! Gelukkig is een beetje verder aan een drukke weg een tankstation, zodat we wat yoghurt en sap kunnen kopen. Het blijft namelijk zweten met dit zomerse weer.

Een uur later lopen we Swindon in: een grote vrij nieuwe stad. We lopen door de redelijk ruim opgezette buitenwijken naar onze B&B, wat eigenlijk een grote pub is met een gebouw ernaast met hotelkamers. Het is heel luxe, maar ook de duurste overnachting van onze tocht tot nu toe. We doen wat handwas en drogen die zoals altijd aan de kleerhangers in de kast. Het is hier enorm druk, mede door een oldtimertreffen, waarvan een aantal deelneemsters aardig zijn uitgedost. In deze aangename drukte met binnen én buiten veel volk drinken we een prima flesje Chenin Blanc en wordt opnieuw wat verslag bijgeschreven. We moeten wel snel wat gaan eten, want de wijn hakt erin na weer eens bijna 23 km. in de zon lopen. We eten Griekse salade en salade met zalm, maar blijven honger houden dus bestellen nog een bord nacho’s met kaas na. Er gaat ook nog een tweede flesje witte wijn in en het blijft een gezellige avond.

Vorige dag      Volgende dag