2017 14 North Newnton - Durrington

Zondag 4 juni Etappe 69

Link naar de foto's

We vreesden dat met de regen gisteravond en het riviertje naast ons, het waterkoud zou zijn vannacht, maar het tegendeel is waar: het was zowaar warm. Wel is de tent weer kletsnat, dus we ontbijten en drogen de tent op de parkeerplaats. Het sanitair is hier maar la-la, dus onbegrijpelijk dat het hier zo druk is met caravan tegen caravan tegen tent. We hebben weer mazzel gehad met onze plek.

Met de truien aan vanwege de wind (de zon schijnt wel), volgt weer een saai stuk route: paden/landwegen door wat velden totdat het bots loopt tegen een enorm militair oefenterrein waar massa’s waarschuwingsborden staan. De strekking is: als je shells of bommen vindt: onder geen beding aanraken... We volgen gedurende 2 km. een grindweg langs de rand van dit terrein, maar ook met het uitzicht over het grote oefenterrein blijft weinig inspirerend. Zelfs de enige verwachte bezienswaardigheid vandaag, het grote Casterley Camp (een ringfort), valt tegen.

Gelukkig zien we midden in het veld nog een tumulus die voor wat afwisseling zorgt en de dag wordt goed als we lager in het dal ineens weer markeringen van The Great Stones Way tegenkomen. De tegenstanders van dit pad hebben dus toch nog stukken overgeslagen. Als we na 12 km. ook nog langs de alleraardigste pub met rieten dak ‘The Swan Inn’ komen, dan zijn de saaie kilometers eerder vandaag alweer vergeten. We moeten even wachten om binnen te kunnen, want hij gaat pas om 12 uur open en wij zijn goed opgeschoten. We eten er heerlijke lasagne en spinazie taart.

De resterende 9 km. gaan door het dal van de Avon. Dat is het riviertje dat stroomafwaarts gebruikt is om een aantal stenen naar Stonehenge te vervoeren (vanuit Wales over zee en dan dit riviertje). Het is geen onaardig dal met veel groen en redelijk rustig. We hebben echter al veel mooiere dingen gezien deze vakantie, dus we lopen aardig door. Na een korte pauze bij een sportveld versnellen we zelfs, zodat we de bus van Durrington naar Amesbury net halen. Die bus gaat op zondag slechts 1x per uur en als we kunnen kiezen, dan liever een uur rusten in ons hotel in Amesbury, dan in een pub in dit saaie dorp.

We hebben een kamer in het oude George Hotel en dat is ronduit sfeervol: gitzwarte balken, witte scheve muren, krakende vloeren, zelfs een hemelbed op onze kamer. We doen wat handwas zodat we morgen in het vliegtuig niet al te zeer als zwervers uitzien en stinken, en douchen onszelf ook. We eten eigenlijk best goed en erg goedkoop in een mix van moderne snackbar en grote pub en liggen op tijd in bed omdat het morgen heel vroeg op is.

Vorige dag      Volgende dag