2017 4 Tintern & Chepstow

Donderdag 25 mei Rustdag

Link naar de foto's

We ontbijten met de laatste Nederlandse proviand (roggebrood met vegetarische paté) en zijn rond 9 uur bij het busstation om naar Tintern en Chepstow te gaan. Offa’s Dyke Path komt langs beide, maar wij verlaten morgenvroeg dit pad om met de Wysis Way bij de Thames te komen. Daarom bezoeken we deze twee hoogtepunten maar met de bus op deze rustdag. Net als gisteren is het weer subliem en dat zou het morgen ook nog zijn. Daarna wordt het wat koeler. Tijdens het wachten praten we met een ouder stel en dat is wel leuk, totdat ze vragen of we nog werken. Het wordt tijd om de haren te verven!

Al voor tien uur zijn we bij de enorme kloosterruïne van Tintern. Met name de kerk is gigantisch. Het dal waar het in ligt heeft wel wat weg van de grotere Ardennendalen zoals Ourthe en Semois: groen en redelijk hoog. We zijn hier zo vroeg omdat later de toeristenbussen komen. ’s Zomers is het helemaal een gekkenhuis, maar nu is het superrustig met maar een tiental bezoekers. Het enige wat tegenvalt is de mevrouw aan de kassa die vraagt of we ‘seniors’ zijn… De ruïne is heel mooi met tal van bogen nog intact, maar gras op de grond en geen dak. Rob loopt nog even op en neer naar Devil’s Pulpit, een hooggelegen uitzichtpunt: alles voor de foto’s… Marion blijft dan nog wat bij de ruïne rondzwerven.

Als de eerste toeristenbus aankomt, gaan wij met de lijnbus door naar Chepstow. Daar is het snikheet en we beginnen met een sandwich met koffie binnen bij een Zuid-Afrikaan. Zo horen we nog iets van Nederlands vandaag. Het kasteel van Chepstow ligt op een rots langs de Wye die hier de grens met Engeland vormt. Het is een langgerekt kasteel waarbij we vanaf de toegangspoort steeds op een hoger gelegen deel komen tot de rots ophoudt. Toch mooi.

In afwachting van de bus terug drinken we een cider en proberen we nog een hoofddoek voor Marion (tegen de hitte) en kam te kopen. Dat lukt nog niet. We komen bij die zoektocht ook in een supermarkt met alleen maar gemaksvoedsel, dus voorverpakt en kant-en-klaar, en snacks. Eigenlijk is de helft van de winkel een koelkast. Die ontwikkeling zal over een paar jaar ook wel in Nederland plaatsvinden. Wij vinden het maar niks.

Terug in Monmouth kopen we eten voor vanavond en morgen en lopen we nog twee pubs in voor de laatste Butty Bachs (dit is onze laatste dag in Wales) en wat spelletjes Love Letter. Tegen zeven uur koken we rijst/quinoa met erwten, mais, quorn, satésaus en ei. Heerlijk! Met de rugzakken alweer ingepakt, schone was en goed uitgerust, gaan we slapen.

Vorige dag      Volgende dag