2017 8 Painswick - Kemble

Maandag 29 mei Etappe 64

Link naar de foto's

De regen/miezer hangt ook vanmorgen nog in de lucht, dus we gebruiken het visserslokaal om te ontbijten en alles te drogen en in te pakken. Vandaag gaat vanaf het begin ons regen tenue aan. Het eerste uur golft het landschap nog behoorlijk: mooie steile heuvels met bos, weilanden en sfeervolle Cotswolds huisjes. De route is hier extreem goed aangegeven, eigenlijk wat je normaliter zou verwachten. Tegen 11 uur zijn we in Bisley op het plateau. Daar blijkt een postkantoortje/winkel/tearoom te liggen die ook op deze Bankholiday ’s morgens open is. Tijd voor koffie met een toastie, want in de nattigheid lunchen is ook niks.

Omdat het nu echt wel begint te gieten, lopen we in een uur over de verharde weg naar het volgende dal. Dat is het dal waar eind 18e eeuw een kanaal tussen de Thames en de Severn is gegraven. Het is nooit heel succesvol geweest vanwege de vele sluizen en problemen om het hogere deel van water te voorzien. Het is alweer meer dan een eeuw buiten gebruik.

Voor ons houdt het in dat we een mooi vlak pad erlangs kunnen volgen naar de volgende schuilplaats: De Daneway Inn die vlakbij de lange kanaaltunnel ligt. Het is er druk met veel schuilende wandelaars en net als anderen zitten wij uiteindelijk buiten aan een picknicktafel onder een parasol (met een kom soep). Omdat we toch al tot ons ondergoed nat zijn en we morgen rustdag houden, maakt het niet heel veel meer uit om ook de volgende anderhalf uur door stromende regen naar de volgende pub aan de andere kant van de tunnel te lopen. Het is wat verharde weg, plateau paadjes en bos: we missen niet heel veel landschappelijk schoon door dit weer.

Als we rond vijf uur bij de bron van de Thames zijn is het eindelijk droog. Die bron trouwens ook. Het schijnt dat al jaren je pas kilometers verder het eerste water kunt zien. Nog een half uurtje verder en dan zijn we bij het station van Kemble waar Sean van onze AIRBNB ons ophaalt en ons na een korte sightseeing door Cirencester het verblijf voor onze rustdag laat zien: een prachtig appartementje midden in deze sfeervolle Cotswolds stad. Helemaal tevreden met een dag rust voor onze benen in het vooruitzicht en de gelegenheid alles te drogen, eten we ’s avonds bij het Indische restaurant dat Sean ons aanbeval en ook heel goed is.

Vorige dag      Volgende dag