2017 9 Cirencester

Dinsdag 30 mei Rustdag

Link naar de foto's

Ondanks dat we midden in het centrum zitten was het heel stil vannacht. Gisteren hebben we al de eerste was gedraaid, vanmorgen volgt de tweede. Alles wat nat was (bijna alles) wordt te drogen gehangen en dan gaan we beneden ontbijten in een broodjes/gebakzaak.

Daarna volgt het museum dat daar weer naast ligt. Alles is vandaag op loopafstand! Het museum gaat over de geschiedenis van Cirencester, maar meer bijzonder over de Romeinse tijd. Toen was dit de tweede stad van Engeland met 10000-20000 inwoners. In het museum zijn een paar mooie mozaïek vloeren en fresco muren verzameld. Interessant dat in latere tijden het aantal volwassenen in de stad naar 89 was gedaald. Nu zijn er weer 17000 Cirencesterianen.

Aansluitend lopen we een rondje stad met vooral de kerk als grote bezienswaardigheid. De stad zit vol met Engelse snuisterijen winkeltjes en heel veel koffie-en eettentjes. Het is duidelijk gericht op het toerisme. Evengoed is het (nu) een heel sfeervolle stad. In de weinige levensmiddelenzaken kopen we ons eten voor vandaag en morgen. We lunchen met gerookte forel en tomaatjes in ons appartement, draaien nog een was en schrijven het verslag bij. Een busreis naar Bibury, een van de schilderachtigste Cotswolds dorpjes hier niet ver vandaan laten we achterwege. Cirencester is mooi genoeg en we hebben behoefte aan rust. Bovendien is het nu wel droog, maar ook best wel fris.

We lopen ’s middags nog een rondje binnenstad met onder andere de hoogste haag van de wereld en een groot landgoed, maar de meeste tijd brengen we door bij pubs, waarvan er hier niet veel zijn en bovendien vrij sfeerloos. Ook hier zijn er voornamelijk toeristen die even iets drinken of eten, geen locals. Na nog een hoofddoek voor Marion tegen de zon te hebben gekocht in een outdoorshop gaan we terug naar ons appartement waar we TV kijken, koken en eten en tenslotte de rugzakken inpakken. We proberen als afsluiter nog een laatste pub vlakbij maar ook die bevalt ons niet bijster. Toch bijgekomen en alles weer droog gaan we niet te laat naar bed.

Vorige dag      Volgende dag