2017 17 Salisbury - Broughton

Zondag 6 augustus Etappe 72

Link naar de foto's

Na het ontbijtje in de sfeervolle keuken/eetkamer op de begane grond zijn we nog voor negen uur op pad. We volgen de komende twee dagen de Clarendon Way naar Winchester en al snel blijkt dat die goed gemarkeerd is. Niet alleen met ronde groene schildjes met een witte helm, maar ook met wegwijzers, hoge palen en nog veel meer aanwijzingen. Mogelijk komt dat door de charity walk die hier elk jaar wordt gehouden.

Al snel zijn we uit de stad en gaat het pad door een droogdal met fazantjes omhoog naar de schamele restanten van Clarendon Palace, waar wat lama’s rondlopen. Vervolgens gaan we gedurende meer dan 3 km. over mooie afwisselende paadjes door een groot bos naar het dorpje Pitton waar we op een bank bij een speeltuin wat koffie drinken. De Clarendon Way is tot nu toe heel aangenaam, vooral de variatie van paadjes bevalt ons.

Een paar kilometer verder passeren we een romantisch Engels kerkje in West Winsterslow en weer een stukje verder ligt in Middle Winterslow een pub waar we met de oudere gasten een praatje maken. Het moet hier een vrij gezonde streek zijn, want er wonen een paar honderdjarigen. Een groot deel van de resterende kilometers gaat over een kaarsrechte Roman Road. Het valt eigenlijk niet op dat die zo recht is, ook nu weer door de variatie van breedte van het pad en het gronddek. Het blijft lekker Zuid-Limburgs glooien met een paar bossen en vooral veel smallere of bredere hagen en groenstroken langs ons.

Tegen vier uur zijn we in Broughton waar we ergens vrij willen kamperen. Daar is het nu nog te vroeg voor dus we drinken wat in een pub. Rob begint met het verslag en we doen een spelletje Love Letter. De pub is vrij druk. Blijkbaar gaan veel Engelsen zondagnamiddag nog even wat buurten. Om zes uur vertrekken we en aan de rand van het enige bosje tussen Broughton en Houghton vinden we een mooie vlakke plek mét uitzicht. Nog steeds in de volle zon zetten we de tent op en koken we onze eerste zakjesmaaltijd die met een beker wijn wordt genuttigd. Rond half negen is de zon weg en wordt het mede door de harde wind zo koud dat we de tent induiken.

Vorige dag      Volgende dag