2017 18 Broughton - Winchester

Maanddag 7 augustus Etappe 73

Link naar de foto's

Ondanks een paar druppeltjes vannacht is ’s morgens alles kurkdroog. Niks tent uithangen om te drogen dus. De lucht is nu wel dichtgetrokken, dus de truien moeten aan. We zijn vroeg aan het lopen: 8 uur. Al vrij snel zijn we bij Houghton waar we met een voetgangersbrug de kristalheldere River Test oversteken. Dat komt waarschijnlijk door de kalkgrond hier; weinig modder die meegevoerd wordt. Na een heuvel omhoog en omlaag komen we langs een miniwinkel zoals ze alleen op het Engelse platteland liggen. Je krijgt er werkelijk alles: van keeltabletten voor Marion tot hete koffie die we buiten aan een picknicktafel opdrinken.

Na een lange klim omhoog komen we weer bij de Roman Road die we ook nu deels zullen volgen. Het landschap wordt merkbaar heuvelachtiger. We naderen het hoogtepunt van de Clarendon Way: Farley Mount. Helaas begint het juist nu te regenen: niet continu maar wel met regelmatige buien. Evengoed zien we dat dit een mooie voorbode van de South Downs overmorgen is. Op de top is het ondanks het matige weer tijd voor koffie en roggebrood. Er staat hier een vreemd kapelachtig wit gebouwtje waaronder een paard begraven ligt, die ooit een val van 7½ meter in een kalkput heeft overleefd, met zijn berijder op zijn rug. Naam van dat paard:  'Beware Chalk Pit'.

Nu volgt Farley Mount Country Park en dat blijkt een groot bos/weiland gebied met tal van parkeerplaatsen en paadjes. Heel fraai. Behalve één eekhoorn zien we geen dieren wat toch vreemd is voor zo’n natuurgebied. Na een laatste rustpauze dalen we door arbeiderswijken omlaag naar de River Itchen die net als de River Test kristalhelder is. Een stukje stroomopwaarts komen we in het oude centrum van Winchester en dat ziet er goed uit. Dat gaan we morgen wel bekijken op onze eerste rustdag: eerst naar onze AIRBNB die iets omhoog buiten het centrum ligt. Het regent behoorlijk nu, maar liever nu en morgen dan over twee/drie dagen als we in de South Downs zitten.

Gastvrouw Jo biedt ons direct koffie of thee aan, maar we hebben meer zin in een douche. Deze AIRBNB is weer prima: we hebben naast onze slaapkamer ook een eigen badkamer en een zitkamer met TV. Helemaal goed. Vergeleken met de hotelprijzen in het centrum (£109) is het ook nog een stuk voordeliger, plus we zijn al een stukje op weg voor onze tocht overmorgen.

We eten vandaag in een pub op een paar minuten hier vandaag en dat is klasse: veel groenten en ook vers. Niks pub grub! Nadat we een fles wijn hebben gekocht in een buurtwinkelcentrumpje waar ook de wasserette voor morgen ligt, liggen we niet veel later dan negen uur behoorlijk moe in bed.

Vorige dag      Volgende dag