2017 19 Winchester

Dinsdag 8 augustus Rustdag

Link naar de foto's

Door het vroege slapen zijn we erg vroeg wakker: drie uur al. We dommelen toch maar wat door tot een uur of acht. Dan drinkt Rob eerst een kop koffie met Jo en wordt in de laundrette de was aangezet. Na het ontbijt wordt die gedroogd en opgehaald. Het regent vandaag en de voorspellingen morgen zijn wel heel slecht, zelfs kans op overstromingen in het zuiden. Dat is heel vervelend, want dat is de eerste dag van de South Downs waarbij we ook nog gaan vrij kamperen. Dat is echter zorg voor morgen: vandaag is rustdag.

Tot een uur of elf schrijven we het verslag bij en kijken we mooie series van David Attenborough. Dan gaan we ondanks de drizzle toch maar de stad in. Winchester was rond Willem de Veroveraar (1050) naast Londen dé belangrijkste stad van Engeland. De stad staat dan ook bol van oude bouwwerken van vele jaren geleden. We zien er zoveel we kunnen: de Westgate, de Great Hall (een 1000 jaar oude hal waarin als versiering de ronde tafel van Koning Arthur is opgehangen), de kathedraal (minder mooi van buiten dan die van Salisbury en die we van binnen niet bezoeken), de ruïnes van Wolvesey Castle en de City Mill. Het is heel sfeervol en de stad heeft nog zoveel meer mooie bezienswaardigheden, maar het blijft toch jammer van het grauwe weer.

We lunchen in een pub en gaan dan op zoek naar een gasbommetje dat we gelukkig in een hardware shop vinden. Na nog brood, kaas en vis te hebben gekocht, gaan we terug naar onze kamer om verslag bij te schrijven, TV te kijken en een spelletje Love Letter. We zijn nog aan het bedenken of we iets laten bezorgen qua eten of weer naar de goede pub hier vlakbij gaan, als Jo de resten van gisteren aanbiedt: vegetarische curry. Dat nemen we graag aan en na een praatje met haar en haar schoonzus die van Schotland is overgekomen, eten we dit voortreffelijke maaltje. De dames gaan naar een leesclub om daar een gezamenlijk gelezen boek te bespreken. Iets wat je in Nederland toch niet veel ziet.

Marion verliest het spelletje en moet nóg een fles Chardonnay gaan halen in het winkelcentrumpje. Het is dus weer eens ouderwets gezellig.

Vorige dag      Volgende dag