2017 22 Buriton - Havant

Vrijdag 11 augustus Etappe 76

Link naar de foto's

We hebben prima geslapen maar zitten toch een beetje duf om acht uur aan het ontbijt. De zon schijnt weer volop, dus de korte broek/T-shirt kunnen vanaf het begin aan. Vandaag dalen we over de Staunton Way af naar de kust en de verwachtingen liggen niet heel erg hoog, want we verlaten de heuvels. Het weer zit gelukkig mee, de route is goed aangeven en het eerste deel door het Queen Elizabeth bos is prima. Ondanks dat we ons een stuk verlopen door dat een wegwijzer om ligt, blijft het goed. De heuvels blijven namelijk nog een hele tijd doorlopen, we blijven uitzicht houden en er zijn veel wandelaars hier. Het dorpje Chalton bevat ook nog eens een leuke vakwerkpub en knus oud kerkje: het Engelse platteland neemt in stijl afscheid van ons.

We lopen een stuk met een Engels stel die te laat bij een wandeling met gids waren en hopen die groep nog te zien. Het is weer aangenaam gezelschap en zo schiet het super op. Als zij hun eigen weg weer gaan, zetten we koffie in de schaduw en niet veel verder komen we door Rowlands Castle, een dorp met welvarende inwoners zo te zien aan de grote huizen en auto’s. Dat staat in schril contrast met de eerste wandelaars die we in Staunton Country Park tegenkomen: zowel de kinderen als ouders doen alsof je niet bestaat als je gedag zegt. Aan kleding en uiterlijk te zien is dit niet bepaald de hogere sociale klasse. Desalniettemin hebben we in dit park een heerlijke lunchpauze: er ligt een mooie vijver met eiland onder aan een grashelling en daar picknicken hele gezinnen en houden kinderen wedstrijdjes de helling op en af. Hier is het wel ontspannen. Staunton was waarschijnlijk een landhuis met park, gezien het brede terras met trappen boven op de helling.

De Staunton Way houdt hier op en met de kaart moeten we verder naar het centrum van Havant. We volgen hier het Europese langeafstand pad nummer 9, maar die is niet aangegeven. Net zoals dat niet het geval is in Ierland, Nederland of België; alleen in Duitsland hebben we dat wel gezien. We slingeren langs een beekje met wat groen door verlopen wijken met rijtjeshuizen. Het centrum van Havant doet ook verarmd aan met hele rijen fastfoodzaakjes, kappers en goedkope winkel. Voor ons wel een mooie gelegenheid om in een laundrette de was te draaien, Rob bij een Turkse kapper te laten knippen en iets te drinken in een iets beter verzorgd winkelcentrum.

Zo zijn we klaar voor de komende dagen als we inchecken in het Bear Hotel. Ondanks de historie van dit hotel (ooit was hier zelfs koningin Victoria te gast) maakt het onze indruk van Havant ook niet beter, want in de pub zit écht drinkvolk en de kamer is weliswaar gepoetst, er is zeker 25 jaar en waarschijnlijk langer geen onderhoud meer gedaan. Nou ja: schoon en een goed bed is al voldoende. We drinken en eten niet hier, maar vinden een aardige vakwerkpub voor een Belgisch Kwakbiertje en een serie spelletjes. We eten in een net en goed Bengaals restaurant en nemen ons voor om zelf ook eens Indiaas of Bengaals te gaan koken. Terug in het hotel kijken we nog een film op TV en gaan we pas tegen half elf slapen.

Vorige dag      Volgende dag