2017 25 Cherbourg

Maandag 14 augustus Rustdag

Link naar de foto's

We hebben goed geslapen en kunnen in de zon op een bank ontbijten met vers stokbrood die een bakker om half 9 levert. De rustdag vandaag is maar relatief want we moeten om in Cherbourg te komen drie kilometer lopen naar Querqueville waar de stadbussen rijden. Zonder rugzak valt dat goed mee en om half elf zitten we in de lege bus die ons voor € 1,30 p.p. naar de stad brengt.

De stad is nu wat drukker dan gisteren met al aardig wat volk op de terrassen. We lopen direct door naar Cité de la Mer aan de andere kant van de oude haven. In de oude hallen van de Transatlantische routes zijn daar nu meerdere musea in één ingericht. Dankzij een kortingsbon van de ferry hoeven we maar één ticket voor ons beiden te betalen, wat toch € 18,- scheelt. Een stel achter ons maken we blij met een tweede kortingsbon. We beginnen met de tentoonstelling over de Titanic en vooral de oude originele bagageafhandeling spreekt ons aan. Voordat we vervolgens de grote atoomonderzeeër La Redoutable gaan bezichtigen, gaan we naar ‘on a marché sous la mer’. Daarvoor hebben we tickets op tijd gekregen, maar het blijkt puur tijdsverlies. Het is een behoorlijk amateuristische pretpark attractie waarbij we in diverse stappen worden voorbereid op een onderzee-expeditie die eindigt met een simulator. Echt iets voor kinderen.

La Redoutable maakt dat gelukkig goed: van achter naar voren kunnen we daar doorheen lopen en dankzij de Nederlandstalige uitleg begrijpen we wat van de enorme wirwar van kabels, leidingen en machines. Het is echt heel interessant. Ook de aquaria zijn leuk. Er is een meerdere verdiepingen diep Champagneglas vormig hoofdaquarium waarin ook haaien en roggen zitten. Zo is het half drie als we weer in de stad zijn. Cité de la Mer was zeker de moeite waard.

We kopen veel eten in een grote Carrefour (ook in Frankrijk krijg je steeds meer Bio) en eten we een salade op een terras aan de kade, waar we ons verbazen over de ongeïnteresseerdheid en het chagrijn van het bestierende echtpaar. Dan weer naar de stadsbus en tenslotte 3 kilometer teruglopen naar onze camping. Daar draaien we de was (handig die campings met wasmachine en droger), eten we een pakje en drinken we op het strand een beker wijn tot het echt te koud wordt.

Vorige dag      Volgende dag