2018 10 Granville - Carolles

Maandag 28 mei Etappe 90

Link naar de foto's

We hebben heel goed geslapen, maar worden wel vroeg wakker door de veegwagen die deze wijk komt schoonvegen. We ontbijten niet in het hotel, € 11,- pp is te veel, maar zetten wel koffie op de kamer met warm water, zodat het gasbommetje nog langer meegaat. Via een trap klimmen we omhoog naar de oude stad en lopen we over de stadsmuur bovenop de kliffen naar de punt van het schiereiland. Prachtig! We komen overigens niet tot de uiterste punt, want ook hier is weer een déviation. Aan de andere kant van het schiereiland daalt de GR223 af naar de haven en dat is lang niet zo bijzonder.

Midden op een rotonde ontbijten we daar met vers brood, abrikoosjes, yoghurt en kaas, gekocht voor nog geen 1/3 van wat we in het hotel kwijt zouden zijn geweest. Terwijl we de kust verder zuidwaarts volgen over smalle paadjes en verharde wegen door buitenwijken komt vanuit zee warme mist aandrijven, die ook nu weer naar vis ruikt. Desondanks is dit stuk kust een stuk fraaier dan vooraf gedacht: rotsen! Bij St. Pair s/Mer lopen we even om, om op het plein een café au lait te scoren. Het is erg gemoedelijk hier met wat meiden met jus d’orange en een croissant in de zon die weer doorgebroken is en binnen wat oudere mannen aan de alcohol. Maandagmorgen 11 uur…

Weer iets verder verlaten we de kust en gaat de route tien kilometer landinwaarts en dat is een prettig stuk. Er zijn wat heuvels, er is wat uitzicht en we komen zowaar GR-wandelaars tegen: vier Fransen waarvan er twee naar Lessay lopen. We picknicken in de schaduw aan het riviertje de Thar en krijgen net na het dorp Bouillon een eerste bui over ons heen, en gaat voor het eerste deze vakantie de regenkleding aan. Juist daar komen we weer twee GR wandelaars tegen, Amerikanen, die naar de invasiestranden lopen. Ze adviseren ons om de GR20 te lopen als we in Corsica zijn aanbeland, maar die is al gedaan (Rob en Rico). Toch leuk weer zo’n ontmoetingen die we hier veel minder hebben dan in Engeland.

Bij Carolles Plage zijn we weer vlak bij zee en beginnen opnieuw de rotsen. Ze zijn hier flink bebost en door de bui is alles koel en vochtig. We passeren twee dalen waarvan we bij de tweede (Vallée du Lude) stroomopwaarts afbuigen naar Carolles waar we op de gemeentecamping zullen overnachten. Morgen zullen we het mooie rotskust pad verder volgen, waarbij we Mont St. Michel in beeld moeten krijgen. In Carolles ligt gelukkig een 8 à Huit superette, want de bakker, café en restaurant zijn dicht. We drinken een panaché aan de hoge tafel die er staat en verbazen ons over de drukte hier. Dat is heel goed voor de leefbaarheid van dit dorp, dat toch al behoorlijk welvarend is aan de huizen te zien, en ook aan de verzorgde straten en de gemeentelijke voorzieningen die bij de camping liggen: postkantoor, VVV, gemeentehuis, school, pinautomaat.

Op de camping staat onze tent nét voor de volgend bui op. Gelukkig staat er bij de school een partytent met tafel en stoelen, waardoor we droog kunnen koken, eten, verslag schrijven en spelletjes regenwormen. Net als de andere campings is het ook hier heel leeg, alleen wat campers. Zo kunnen we in alle rust weer op tijd gaan slapen.

Vorige dag      Volgende dag