2018 15 la Tessardiere - Cuves

Zaterdag 2 juni Etappe 95

Link naar de foto's

Hoewel de plek best vlak was, heeft Marion slecht geslapen: een schotje van haar luchtbed heeft losgelaten en die twee banen zijn nu één dikke. Dat ligt niet lekker. Het is gelukkig droog, de tent hoeft zelfs niet te worden gedroogd, en met een kop koffie en roggebrood kunnen we er weer tegenaan.

Vandaag moet eenzelfde soort route worden als gisteren, dus veel holle wegen en wat hellingbossen aan de zuidkant van het Sée-dal. Dat wordt het ook, al zijn er wat kleine verschillen omdat we verder landinwaarts gaan, verder van de drukke kust en ook met hogere heuvels. Het gevolg is dat de holle wegen wat ruiger worden; dieper, met nog meer losse enkelbrekende stenen en met meer mos. Er komen ook meer bossen en er verschijnen vakwerkhuisjes die eigenlijk altijd zo vervallen zijn dat ze alleen nog als schuur dienst kunnen doen.

Qua weer is het vandaag een afwisseling van bewolkt en heel zonnig, maar wel continu aangenaam warm (20-25°C). Het hoogtepunt van de dag is wel de lunchpauze tegen 13u. aan een holle weg midden in een bos. Het is er mooi, droog, weldadig stil en we genieten volop van koffie met toast en kruidenkaas. Een stuk verder in de afdaling naar ons eindpunt Cuves onder in het Sée-dal volgt nog een holle weg met mos en stenen aan de zijkant, naar de beste Ierse en Corsicaanse voorbeelden. Heel mooi.

In het bijna uitgestorven Cuves willen we de tent opzetten naast de kerk. Daar ligt een grasveld aan de Sée met picknicktafels, een stukje verder ligt een kraan van de gemeente en hier kunnen we morgenvroeg ook bij het winkeltje/café vers brood kopen. Dat is een prima idee, alleen moeten we een tijd wachten tot het wat later is. In die tijd komt een moedertje van 84 jaar langs voor een praatje. Ze meldt ons dat het vorige week hier landinwaarts zo hard heeft geregend dat de hoofdstraat onder water stond. Dat is dus de reden dat de holle wegen zo uitgespoeld zijn en waarschijnlijk waren die woeste wolken die we in Hauteville s/Mer hebben gezien het staartje hiervan.

We koken, eten en zetten daarna de tent op terwijl drie luidruchtige jongeren aan het jeu de boulen zijn en als die eindelijk weg zijn gaan we slapen.

Vorige dag      Volgende dag