2018 17 la Terterie - Mortain

Maandag 4 juni Etappe 97

Link naar de foto's

Onze laatste dag. We hebben als een blok geslapen, hoewel we de regen hebben horen kletteren. Nu miezert het nog een beetje, dus na het uitgebreide ontbijt gaat voor de tweede keer deze vakantie de regenkleding aan. Nadat we met een zoveelste holle weg het dal van de Sée hebben verlaten, volgt een plateau en dan een steile holle weg door een prachtig mosachtig en steil bos omlaag. Vanwege de regen moeten we regelmatig een stuk door de velden, omdat de weg onder water staat.

Ongeveer halverwege de 12 kilometer vandaag, in het dorpje Bellefontaine, staan weer eens picknicktafels en daar is onze rustpauze vandaag en drinken we water. Meer gaat er vanwege de croissants en stokbrood van het ontbijt niet in. Nu volgt nog het laatste stuk naar de kleine waterval bij Mortain. Dat is zeer verrassend, want onder het stadje ligt zowaar een kleine canyon met hoge rotswanden en de waterval. Heel, heel mooi en een waardig afscheid van deze tocht.

Deze vakantie is helemaal volgens plan verlopen, was zomers en verrassend mooi. Manche was een mooie mix van ruige rotskust, strand/duingebieden met mooie riviermondingen en heuvels met holle wegen. We hebben wel wat te weinig rustdagen gehad, maar daar is in de planning van Normandie-Maine al rekening mee gehouden. Het is een genot om in Frankrijk te lopen vanwege de vele picknicktafels en openbare toiletten. We moeten alleen een beetje puzzelen voor het eten en gasbommetje, maar daar hebben we nu ervaring mee. We hebben zin in de volgende tocht, want de laatste etappe was heel mooi met bossen, heuvels en rotsen.

Vorige dag      Volgende dag