2018 4 St.Germain s/Ay - Lessay

Dinsdag 22 mei Etappe 85

Link naar de foto's

We hebben hier best goed geslapen. ’s Morgensvroeg horen we de schapen dichtbij komen en als Rob opstaat om bij de vlakbij gelegen bakker brood te halen, blijken ze ook voor het huisje op een paar meter van de tent te staan. Ze stuiven omlaag naar de rest van de kudde. De bakker blijkt dicht, dus we ontbijten met Nederlands roggebrood en het mooie uitzicht.

Vandaag is het gelukkig maar 8,8 km. naar Lessay, een halve rustdag dus. Marion kan daardoor haar hiel ontzien en gaat op de teenslippers lopen. Dat doen we heel rustig aan met uiteindelijk drie pauzes: de eerste is in het schilderachtige dorp St. Germain s/Ay met granieten huizen. Na een weg die met vloed kan onderlopen verlaten we de zee (of de grasvlaktes die ervoor doorgaan) en komen we warempel in een groter bos. De boswegen zijn gelukkig redelijk vlak voor de teenslippers, hoewel het opletten is voor dennennaalden die er doorheen prikken. Wat verder lunchen we bij een windmolen (nu zonder wieken) en dan zijn we al snel in Lessay, waar we direct de mooie romaanse abdijkerk passeren.

Om 13u. zijn we bij ons hotel Le Normandy, midden in het dorp. Marion heeft de hele tocht met de teenslippers volgehouden en met de verdere rust vandaag zal het met de hiel wel goed komen. We douchen, hangen de tent uit en draaien in de wasserette tegenover het hotel de was. Een paar honderd meter verder ligt een pharmacie waar we nieuwe blarenpleisters kunnen kopen en bijna naast ons hotel ligt een schoenenzaak waar fatsoenlijke slippers worden gekocht. Ondertussen bekijken we ook nog de abdijkerk van binnen. Wat een luxe: alles zo dichtbij!

Op een terras drinken we wat en doen we spelletjes regenwormen. Wel in de schaduw, want ook vandaag is het warm. Hoewel dit dorp echt alle voorzieningen vlak bij elkaar heeft, is het ook hier behoorlijk rustig. Mogelijk is het in de zomer wel wat levendiger. We hebben halfpension geboekt en krijgen op verzoek vegetarisch: rode biet salade vooraf, couscous met veel groenten en (veel) kaas als dessert. Heel lekker. Er komt nog slechts één ander koppel eten, dus ook hier zijn het rustige tijden.

Vorige dag      Volgende dag