2018 6 le Haut de Bingard - Coutances

Donderdag 24 mei Etappe 87

Link naar de foto's

Om half 6 wordt niet één vogel wakker, maar een heel bos. Wat een kabaal! Vreemd genoeg is het om half 7 weer stil(ler) waardoor we nog tot acht uur kunnen dutten. Het is droog gebleven vannacht ondanks wat bewolking gisteravond en ook de tent en het gras zijn bijna vochtvrij. Wat een geluk! Zo kunnen we in het hoge gras rustig ontbijten. Rob komt een platgedrukte teek op zijn bovenbeen tegen, dus nu maar hopen dat dat geen problemen gaat geven.

Het is bewolkt, maar qua temperatuur nog altijd prima (16°C). Vandaag zal het een holle wegen dag worden. Dat heeft als voordeel dat er altijd groene natuur is en schaduw als de zon schijnt. Het nadeel is dat je ook niets anders ziet. In Zuid-Limburg kom je ook nog op andere paden en heb je uitzicht. Hier niet, want om elk weiland ligt een stevige haag of mini-bosje. Dit is het Normandische hagenlandschap, oftewel bocage. Zo lopen we vandaag wel 15 kilometer door holle wegen in alle soorten en maten. Soms verhard, soms een karrespoor, soms een pad nog net niet dichtgegroeid dankzij de GR en Mont St. Michel wandelaars.

De afwisseling bestaat vandaag uit drie pauzes: één in Muneville le Bingard waar zowaar een terras is voor koffie. Er ligt ook een broodautomaat waar we vers stokbrood kunnen kopen (elke morgen om half 10 vers gevuld). Dan een lunchpauze in een weiland na Oncteville en tenslotte een appelpauze bij het enige uitzichtpunt vandaag, bij Monthuchon (167 meter hoog).

Vanwege de nu toch wel saai wordende holle wegen en door de toenemende stijging en daling vermoeide benen, gaan we net voor Coutances van de GR af en buigen we af naar het grootwinkelgebied van de stad waar ook een Decathlon ligt. Daar bemachtigen we een nieuw gasbommetje, waar we het wel een tijd mee zullen uithouden. De huidige is bijna leeg, maar ging wel 14x water koken mee. In de binnenstad ploffen we vlakbij de kathedraal neer op een terras en bestellen we Grimbergen. Opvallend hoe goed de Belgische bieren (Leffe, Grimbergen) het hier doen.

Mooi tussen de aangegeven 17u. en 18u. zijn we bij ons AIRBNB appartement voor de komende twee nachten. Gastheer Eric staat al op straat te zwaaien en maakt ons wegwijs. Het is prima: modern en schoon. De supersmalle wenteltrap omhoog valt ook mee en we hebben zelfs WIFI zodat we onze foto’s kunnen uploaden. De avond wordt gevuld met douchen, wat inkopen doen, koken, wat bio-biertjes van 6.8% en spelletjes love letter. Ook vandaag liggen we rond half 10 in bed, want 600m. hoogteverschil hadden we deze vakantie niet eerder overbrugd en dat was toch zwaar.

Vorige dag      Volgende dag