2018 8 Coutances - Hauteville s/Mer

Zaterdag 26 mei Etappe 88

Link naar de foto's

Het mist vanmorgen en is flink afgekoeld. Daarom beginnen we vandaag met de truien aan. Door de stille stad dalen we af naar een dal en dan gaat het al snel door een hellingbos omhoog. Jammer van de mist, want hier aan de overkant van het dal zie je pas goed hoe groot de kathedraal is.

We krijgen nu eerst nog wat heuvels maar bereiken na 7 km. weer de vlakke kust, of beter: het uiteinde van het estuarium van de Sienne, wel de grootste inham in Manche. Er ligt een café waar we een koffie nuttigen en een beetje verder eten we wat brood. Vanwege erosie is er een GR223 omleiding, maar dat is gelukkig niet veel verder dan de oude route.

We volgen de zuidoever van die Sienne voor wel 8 kilometer en het is prachtig: een enorme gras/zand vlakte met schapen en heuvels aan de overzijde. Marion ziet zowaar aan de overkant een zeehond met jong liggen en de dag is weer goed. Het is ondertussen weer T-shirt weer en wordt zelfs heet. In het (zand)havenplaatsje Regnéville s/Mer houden we een laatste pauze aan een picknicktafel met zowel uitzicht op het grappige granieten kerkje, de (afgesloten) kasteelruïne en een stoffenwinkel die het nog flink druk heeft deze zaterdagmiddag.

We moeten nog 5 kilometer en dat valt door de warmte nog niet mee. Toch staat ons tentje vandaag al om half vijf op de gemeente camping van Hauteville s/Mer op. Het is belachelijk goedkoop (€ 10,- voor een nacht), maar veel belangrijker: het ligt echt pal naast het centrum van dit vakantiedorp. Na een douche lopen we daar dan ook heen. Het zijn van het soort plaatsen waar we nog niet dood gevonden zouden willen worden: een ratjetoe van vakantiehuizen, zeker niet allemaal even mooi of goed onderhouden, wat cafés/restaurants, een groot leeg plein en een van-alles-wat superette. Dat is handig voor nu, maar anders dan het niet zo vrolijk kijkende volk hier zijn wij morgen weer weg.

Maar goed: we kunnen mooi inkopen doen, een Grimbergen drinken en eten prima mosselen (Marion) of coquilles/garnalen (Rob) op een terras. Vervolgens gaan we naar de tent voor nog een laatste glas wijn, want het is heerlijk warm. Binnen vrij korte tijd komt echter een donkere lucht aangedreven. Volgens Marion is dat eerst nog avondlucht, maar het blijkt een warmte onweer dat gelukkig een stuk erger uitziet dan het echt is: geen stortbui of bliksem, wel wat regen die overigens wel naar vis ruikt. Zo liggen we ook vandaag weer vroeg in de tent.

Vorige dag      Volgende dag