2018 9 Hauteville s/Mer - Granville

Zondag 27 mei Etappe 89

Link naar de foto's

Ondanks wat regen vannacht hebben we alles drooggehouden en goed geslapen. Nog een voordeel van zo’n dorp als dit is dat er een boulangerie ligt. We ontbijten dus met vers brood vandaag. Mét cereales, want ook in Frankrijk is nu volop brood te krijgen met meer dan alleen wit meel. Heerlijk.

Het is zo warm dat we alles droog kunnen inpakken en we direct met T-shirt/korte broek op pad kunnen. We beginnen met de kleine zeeboulevard te volgen, waarna we weer de lagere duinen in kunnen. Na een uur gaat de GR landinwaarts waar eerst bos is, maar al snel een heel dorp stacaravans en andere vakantiekotjes liggen. Vreselijk. Gelukkig houdt het na een kilometer op en kunnen we op een mooie plek aan een drooggevallen zeearm een meloen nuttigen (en de zoveelste zelfontspannerfoto maken).

Het wordt ondertussen behoorlijk warm en we zijn blij met elk stukje schaduw dat volgt, maar dat is niet heel vaak want we komen na een beetje landinwaarts als weer snel aan de kale kust. Marion vindt een jakobsschelp en ondanks dat we altijd flink op het gewicht letten gaat die mee. Zo zijn we échte pelgrims.

Bijna halverwege de 22 km. van vandaag lunchen we aan het water in de schaduw bij het dorp Salines. Het is eb, dus de zand/grasvlakte voor ons is zo goed als droog en dat is maar goed ook, want een beetje verder moeten we een weg volgen die met vloed vol (kan) lopen. Voor de tweede maal deze vakantie krijgen we een heuse GR omlegging, ook nu vanwege erosie in de duinen. Mogelijk is het een zware winter geweest, want ook deze dateert pas van dit voorjaar. Door deze omlegging zien we wel de wielerronde Tour de la Manche passeren. Dat is wel grappig want de eerste wagen met de geluidsinstallatie wenst ons een goede wandeltocht.

In het kustplaatsje St. Martin de Brehal is het druk deze zondag en ook wij gaan even op een terras van de warmte bijkomen. We nemen een Grimbergen, maar het is de vraag of dat slim is met deze hitte en nog 6 km. te lopen. Het grootste deel hiervan volgen we het brede strand, want de officiële route gaat door de duinen en dat is veel zwaarder. Vóór ons ligt de kaap van Granville, ons eindpunt vandaag. Het vordert echter maar langzaam en vooral Marion heeft last van de hitte (en het bier). Evengoed drinken we ook in Donville les Bains nog een Grimbergen; het is gewoon te dorstig.

De resterende twee kilometer zijn dan ook zwaar, want het gaat omhoog de rots op tussen de villa’s. We krijgen een prachtig uitzicht op het jaren 1900 centrum van Granville, waar het casino ligt, de thalassobaden en ook ons Hotel des Bains. We moeten echter nog een begraafplaats oversteken en dan langs villa’s omlaag om daar te komen: weer een omleiding. Om 17u. zijn we beneden en begint ons mondaine bijkomen van vandaag. Dit deel van Granville straalt nog de grandeur uit van het oude vakantieleven: het ligt aan de voet van de oude stad op de rots en weg van de haven, dus is puur mondain zee-vertier.

We checken in ons luxe hotel in (wel de goedkoopste kamer), douchen en drinken wat in een uiterst gezellige Engelse pub met veel jeugd en eten vervolgens zeer goed en sfeervol onder ons hotel: gerookte zalm of pizza sardines/mozzarella vooraf en witvis of tonijn als hoofdgerecht. Na een laatste rondje over de miniboulevard gaan we tegen half tien slapen.

Vorige dag      Volgende dag