2018 24 la Roche Mabile - St.-Ceneri-le-Gerei

Vrijdag 3 augustus Etappe 103

Link naar de foto's

Ondanks het goede voornemen verlaten we la Roche Mabile pas rond acht uur: we staan wel voor zeven uur op, maar tent inpakken en koffie met sandwich in het barretjes kost wat tijd. Wel leuk, want de Engelsman die hier gisteren alleen 2 biertjes heeft gedronken komt nu ook een koffie scoren. Hij zal echter Frans moeten leren wil hij contact maken.

Het wordt al snel warm vandaag. We hebben helaas ook weinig bos of schaduw, wel veel kleine verharde weggetjes. Het is gelukkig maar 16 km. We doen het rustig aan en zullen een paar schaduwpauzes plannen. Qua landschap worden het vlakkere heuvels; we vergelijken het met de Eifel. Nadat we bij een van de weinige bosranden weer een hert hebben gezien, houden we een afkoelpauze in de schaduw bij de kapel van Ravigny. Heerlijk koel en nog een mooie plek ook.

Helaas geldt dat niet voor de resterende 9 km. vandaag: Nog meer verharde weggetjes zonder noemenswaardige schaduw terwijl de temperatuur boven de 30°C stijgt. We houden nog een schaduwpauze, maar dat geeft geen echte verkoeling meer. Wat zijn we blij als we om half 3 in St.-Ceneri-le-Gerei zijn. Dit dorp dingt naar de titel ‘mooiste dorp van Frankrijk’ en is inderdaad heel sfeervol met natuurstenen huizen, hellingstraatjes en maar liefst drie terrassen. We ploffen op een daarvan neer en aanschouwen de voor deze streek grote aantallen toeristen die wat rondlopen. Het is ook in de schaduw op het terras echt te wam en nadat we bij de kerk die boven de Sarthe op een rots ligt hebben gekeken, gaan we naar ons AIRBNB huisje vlakbij.

De eigenaars wonen er zelf niet en proberen het te verkopen. Ze zijn er nu gelukkig al en heten ons heel hartelijk welkom en drinken een glas gekoeld water mee. Het huisje is eigenlijk twee huisjes: één met woonkamer, keuken en toilet en 2 meter verder een met slaapkamer en badkamer. Het is veel groter dan we dachten én veel koeler. We doen nu niets anders meer dan douchen, tent drogen en ons opsluiten in deze huisjes met gordijnen dicht. Vooral Rob heeft last van de warmte en ontploft zowat. We lijken nog net een zonnesteek voor te zijn. Volgens de TV wordt het komende drie dagen hier warmer dan 35°C en is heel Frankrijk in de ban van ‘canicule’ (hittegolf). Morgen zullen we echt eerder moeten vertrekken, ondanks dat er meer bos dus schaduw dan vandaag zal zijn.

Hoewel het nog steeds niet echt is afgekoeld, gaan we om half 8 naar het dorp om wat te eten. Op hetzelfde terras als vanmiddag eten we vis met ijs toe. Geen alcohol vandaag, want we zijn bang dat dat na de bakoven van vandaag verkeerd zal vallen. Het is wel gezellig in dit sfeervolle dorpje, jammer dat we het met dit weer moeten meemaken. Op tijd naar bed!

 Vorige dag        Volgende dag