2018 27 Sillé-le-Guillaume

Maandag 6 augustus Rustdag

Link naar de foto's

We hebben weer prima geslapen. Het is ontbijten, de tweede was doen en rond 10 uur gaan we te voet naar Sillé-le-Guillaume. Daar is niet zoveel te zien, dus we houden ons maar vast aan wat we op internet hebben gezien en dat is in ieder geval een uitzicht over het oude stadje inclusief kasteel en kerk. Daar lopen we op de heenweg direct heen en we zijn blij dat dit geen wandeldag is, want het is nu al bloody hot. Het uitzichtpunt is zeker fraai. Vreemd dat er geen borden naar wijzen en we zelf thuis met Google maps hebben moeten uitpluizen waar het was.

Het gaat steil omlaag naar het stadje waar we eerst een terras gaan zoeken. Het is hier nog doodser dan dood, zelfs het supermarktje is gesloten. Er zijn toch nog twee terrassen hier. De prijs van een café au lait verraadt dat dit geen gewild dorp is: €1,40. De reden dat dit café nu nog draait is net als bij de andere Franse dorpskroegen niet de drankomzet, maar de tabak en de kansspelen. Het is altijd een komen en gaan van mensen daarvoor.

We lopen door de hitte naar het kasteel en zien bij een makelaar dat de huizenprijzen vanaf € 40000 beginnen. Hoewel het kasteel te bezichtigen is, doen we dat niet: het ziet er aan de buitenkant niet al te glorieus uit, plus we zijn meer van de buitenkant van kastelen. Omdat de kleine centraal gelegen supermarkt dicht is, lopen we naar de grote SuperU aan de rand van het stadje. Airco! We doen uitgebreid inkopen. Zoveel zelfs dat we een plastic zak moeten kopen omdat niet alles in het kleine rugzakje past.

We ronden het bezoek af door te gaan eten in het enige restaurant hier: dat van hotel le Bretagne. Vanwege de hitte doen we dat binnen en iedereen doet dat. Het is ronduit druk, maar ook goed en goedkoop: €12,40 voor een gemengde salade met feta vooraf en een witvis met aardappelpuree en warme tomaat als hoofdgerecht. Om half twee zijn we klaar en laten we een taxi komen. De 2,5 km. terug lopen met deze temperatuur gaan we niet doen: het zal rond 37°C zijn.

Terug bij ons huisje sluiten we ons weer binnen op, want daar is het nog redelijk koel. De middag is TV kijken, spelletjes en verslag bijschrijven; heerlijk rustig. Het blijft vandaag zo lang zo warm, dat we zelfs binnen eten en ook ’s avonds niet meer naar buiten gaan. Als we om tien uur gaan slapen staan de rugzakken ingepakt klaar voor morgenvroeg.

Vorige dag      Volgende dag